Αυτή η Μπαρτσελόνα είναι ασταμάτητη! Η φοβερή και τρομερή ομάδα του κ. Πεπ Γκουρντιόλα συνεχίζει τη συλλογή τίτλων καθώς κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάρτσα επικράτησε 2-0 της κατόχου του Γιουρόπα Λιγκ Πόρτο με γκολ του Λιονέλ Μέσι και του Σεσκ Φάμπρεγας και έφτασε τους τέσσερις τίτλους σε διάρκειας ενός έτους (Τσάμπιονς Λιγκ, Πρωτάθλημα Ισπανίας, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Σούπερ Καπ Ευρώπης).

Ωστόσο για τους Μπλαουγκράνα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία, σε επίπεδο γοήτρου, το γεγονός ότι έφτασαν συνολικά τους 74 τίτλους και ξεπέρασαν την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης που κατέχει 73…

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 39′ σε μια ανύποπτη φάση. Ο Γκουαρίν έκανε τραγικό λάθος, καθώς προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα προς τα πίσω στον γκολκίπερ Ελτον, χωρίς όμως να έχει δει τον ξεχασμένο Μέσι. Ο Αργεντινός δεν έχασε την ευκαιρία και αφού απέφυγε με εντυπωσιακή προσποίηση τον βραζιλιάνο τερματοφύλακα, πλάσαρε σε κενή εστία (1-0). Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 88′ με ωραίο πλασέ ο Φάμπρεγας έπειτα από εξαιρετική ασίστ-λόμπα του Μέσι.

Η Πόρτο πάντως έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται καθώς στο 79′ ο διαιτητής κ. Κούιπερς της αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Αμπιντάλ στον Χουλκ. Στη συνέχεια ωστόσο ορθώς ο ολλανδρός ρέφερι απέβαλε για σκληρά μαρκαρίσματα τους Ρολάντο και Γκουαρίν, αφήνοντας τους Δράκους με εννέα παίκτες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Μπιορν Κούιπερς (Ολλανδία)
ΓΗΠΕΔΟ:«Λουί Ντε», Μονακό

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα):Βαλντές, Αντριάνο (64′ Μπουσκέτς), Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Άλβες, Κεϊτά, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια (61′ Σάντσες), Μέσι, Πέδρο (79′ Φάμπρεγας)

ΠΟΡΤΟ (Βίτορ Περέιρα):Ελτον, Φουτσίλε, Οταμέντι, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Σόουζα (77′ Φερνάντο), Μουτίνιο, Γκουαρίν, Ροντρίγκες (68′ Βαρέλα), Χουλκ, Κλέμπερ (77′ Μπελούτσι)