{{{ moto }}}


Κοιτάξτε το ταβάνι και μετρήστε αντίστροφα από το 60.

Πως βοηθάει: Κοιτάζοντας ψηλά ενεργοποιείται το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, ελαττώνεται η αρτηριακή πίεση και επιβραδύνεται ο ρυθμός της αναπνοής. Επίσης, η αργή και χαλαρή καταμέτρηση θα βοηθήσει να απαλλάξουμε το μυαλό μας από προβληματισμούς και σκέψεις.

Καταγράψτε ότι σας απασχολεί σε ένα τετράδιο και αφήστε το στην άκρη για το πρωί. Και αύριο μέρα είναι….
Πως βοηθάει: Καταγράφοντας τους προβληματισμούς μας στο χαρτί –και γνωρίζοντας ότι είναι στη διάθεσή μας για να ασχοληθούμε μαζί τους αργότερα – μπορεί να μας βοηθήσει να απομακρύνουμε την σκέψη μας από αυτούς και να αφήσουμε το μυαλό μας να ξεκουραστεί.

Εισπνεύστε από τη μύτη σας και εκπνεύστε από το στόμα 10 φορές.
Πως βοηθάει: Η βαθιά αναπνοή επιβραδύνει το ρυθμό της καρδιάς και ηρεμεί το σώμα. Αν μάλιστα επικεντρωθείτε στο στομάχι που φουσκώνει και ξεφουσκώνει και στην διαδικασία εισπνοής – εκπνοής, την προσοχή σας θα αποσπάσει το σώμα και όχι οι ενοχλητικές σκέψεις.

Φανταστείτε ότι ταξιδεύετε πάνω σε ένα σύννεφο και παρατηρήστε αυτά που περνούν δίπλα σας.
Πως βοηθάει: Η νοερή απεικόνιση είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαλογισμού που βοηθά στην έστω και προσωρινή απόδραση από τις καθημερινές ανησυχίες. Ζήστε αυτό το ταξίδι με όλες σας τις αισθήσεις: Δείτε, ακούσετε, οσφριστείτε, αισθανθείτε τα πάντα σε αυτό το ονειρεμένο μέρος.

Τεντωθείτε αργά – αργά από το κεφάλι μέχρι τις πατούσες.
Πως βοηθάει: Ο οργανισμός ανταποκρίνεται στο στρες δημιουργώντας πίεση στους μύες οι οποίοι με τη σειρά τους προκαλούν πόνο και δυσφορία. Η σταδιακή χαλάρωσή τους μειώνει αυτή την ένταση, αλλά και τη γενική πνευματική ανησυχία.