Επανεκκίνηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Αμεση επανεκκίνηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς εξασφαλίσθηκαν οι πόροι χρηματοδότησής του. Συνολικά υπολογίζεται πως από το πρόγραμμα θα εξυπηρετηθούν εντός του έτους πάνω από 60.000 άτομα, ενώ το συνολικό κόστος του θα αγγίξει τα 100 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς εξασφαλίσθηκαν οι πόροι χρηματοδότησής του.

Συνολικά υπολογίζεται πως από το πρόγραμμα θα εξυπηρετηθούν εντός του έτους πάνω από 60.000 άτομα, ενώ το συνολικό κόστος του θα αγγίξει τα 100 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σε χθεσινή συνάντηση της υπουργού Εργασίας κυρίας Λούκας Κατσέλη και των υφυπουργών Εσωτερικών
κκ. Γ. Ντόλιο, και Ανάπτυξης Π. Ρήγα, συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και οι διαδικασίες εκταμιεύσεως όλων των πόρων του προγράμματος.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών να στείλει άμεσα στα περιφερειακά ταμεία επιστολή που θα τους ζητά να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και να υποβάλουν όλα τα παραστατικά, προκειμένου να αρχίσει η ροή πληρωμής του προγράμματος.

Οι πληρωμές από τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους προς τους δικαιούχους του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσει η σταθερή ροή χρηματοδότησης σε μηνιαία βάση προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των απαιτήσεων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk