η ΖΕΡΟΜ ΚΕΡΒΙΕΛ
Με ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο ο πρώην αντικριστής της Soci t G n rale Ζερόμ Κερβιέλ δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που το 2008 παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τη μεγάλη γαλλική τράπεζα. Το βιβλίο του με τίτλο «Το γρανάζι: Αναμνήσεις ενός αντικριστή» κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γαλλία από τις εκδόσεις Flammarion και σε αυτό ο 33χρονος τονίζει ότι όσα έκανε- που δημιούργησαν τότε ένα άνοιγμα 4,9 δισ. ευρώ- αποτελούσαν τη συνήθη πρακτική και ότι ο ανώτεροί του είχαν πλήρη γνώση, αλλά ουδέποτε επιχείρησαν να τον σταματήσουν. «Ημουν απλώς μια πόρνη σε ένα μεγάλο τραπεζικό όργιο» αναφέρει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του. Τα ίδια θα υποστηρίξει και στη δίκη του που ξεκινάει στις 8 Ιουνίου. Αν βρεθεί ένοχοςενδέχεται να καταδικαστεί σε κάθειρξη πέντε ετών και σε χρηματική ποινή 375.000 ευρώ.

η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΜΠΕΡΝΣ

Είναι από τις ελάχιστες μαύρες γυναίκες που βρίσκονται στην κορυφή μιας μεγάλης εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ούρσουλα Μπερνς διαδέχθηκε πέρυσι μία άλλη γυναίκα- την Αν Μαλκέιχι- στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Χerox. Η συγκυρία δεν είναι όμως η καλύτερη, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης, με ανάλογες επιπτώσεις και στα αποτελέσματά της. Η κυρία Μπερνς, που έχει τη φήμη ότι είναι «σκληρό καρύδι», παραδέχεται τις δυσκολίες, τις οποίες αποδίδει στη μετάβαση της εταιρείας από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Πράγματι, το όνομα Χerox ήταν κάποτε συνώνυμο με τη εκτύπωση και την αντιγραφή εγγράφων και, όπως επισημαίνει η κυρία Μπερνς, η Χerox καθυστέρησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Η εξαγορά πέρυσι της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ΑCS, αν και θεωρήθηκε πολύ ακριβή, βοηθάει τη Χerox να προσαρμοστεί καλύτερα στη νέα εποχή.

η ΜΑΡΚ ΠΑΡΚΕΡ

Με έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχονα αυξήσει κατά 40% τα έσοδα της εταιρείας του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια- ο επικεφαλής της Νike Μαρκ Πάρκερ έχει ξεκινήσει μια επεκτατική προσπάθεια στις αγορές του κόσμου καθώς η αμερικανική δείχνει σημάδια στασιμότητας. Οι αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας είναι οι τρεις μεγαλύτερες προτεραιότητες του διευθύνοντος συμβούλου της Νike μαζί με την αύξηση του αριθμού των καταστημάτων της εταιρείας σε 750 από 450 που είναι σήμερα παγκοσμίως. Στα σχέδια του πρώην δρομέα, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Νike ως σχεδιαστής υποδημάτων, εντάσσονται και οι άλλες φίρμες που έχει αποκτήσει η εταιρεία, όπως η Converse, η Cole-Ηaan και η Umbro. Για την τελευταία μάλιστα, που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο, ελπίζει ότι θα ενισχυθεί σημαντικά από την προβολή της στο επερχόμενο Μουντιάλ.