Συνεχίζει να χάνει έδαφος το ευρώ

Οι επίμονες ανησυχίες των αγορών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, όντας ισχυρότερες από τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας- το ίδιο έγινε προχθές με τις ανακοινώσεις της Ισπανίας -, άσκησαν και χθες πτωτικές πιέσεις στο ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα έπεσε στα 1,2529 δολάρια από τα 1,2614 δολάρια. Σημειωτέον ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα και πρώην κεντρικός τραπεζίτης, o Πολ Βόλκερ , μιλώντας στη London School of Εconomics δήλωσε ότι ανησυχεί πως τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης θα υποσκάψουν το ευρώ και ότι είναι δύσκολο να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή κυβέρνηση.

Συνεχίζει να  χάνει έδαφος  το ευρώ | tovima.gr

Οι επίμονες ανησυχίες των αγορών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, όντας ισχυρότερες από τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας- το ίδιο έγινε προχθές με τις ανακοινώσεις της Ισπανίας -, άσκησαν και χθες πτωτικές πιέσεις στο ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα έπεσε στα 1,2529 δολάρια από τα 1,2614 δολάρια. Σημειωτέον ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα και πρώην κεντρικός τραπεζίτης, o Πολ Βόλκερ , μιλώντας στη London School of Εconomics δήλωσε ότι ανησυχεί πως τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης θα υποσκάψουν το ευρώ και ότι είναι δύσκολο να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή κυβέρνηση. Το πόσο δύσκολο είναι φαίνεται και από το γεγονός ότι το δολάριο ισχυροποιείται παράλληλα με τον καλπασμό της τιμής του χρυσού, ενώ παραδοσιακά η πορεία του αμερικανικού νομίσματος κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν του χρυσού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk