Σύντομα διεθνή

* Οracle: Αντιμέτωπη με εκτεταμένη έρευνα από τις ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού σχετικά με την εξαγορά της Sun Μicrosystems βρίσκεται η μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Οι ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού εκφράζουν ανησυχίες ότι η εξαγορά της Sun από την Οracle θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και ταυτόχρονα στη μείωση των επιλογών που έχουν οι καταναλωτές, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εκδώσουν την απόφασή τους σχετικά με το αν θα δώσουν ή όχι «πράσινο φως» στην εξαγορά ως τις 19 Ιανουαρίου του 2010.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Οracle: Αντιμέτωπη με εκτεταμένη έρευνα από τις ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού σχετικά με την εξαγορά της Sun Μicrosystems βρίσκεται η μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Οι ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού εκφράζουν ανησυχίες ότι η εξαγορά της Sun από την Οracle θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και ταυτόχρονα στη μείωση των επιλογών που έχουν οι καταναλωτές, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εκδώσουν την απόφασή τους σχετικά με το αν θα δώσουν ή όχι «πράσινο φως» στην εξαγορά ως τις 19 Ιανουαρίου του 2010. Οπως ανέφερε η επίτροπος αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού κυρία Νέλι Κρους, η Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις που θα έχει στον υγιή ανταγωνισμό η συγχώνευση των δύο αγορών, ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

* Ρfizer: Το ποσό ρεκόρ των 2,3 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει ο φαρμακευτικός κολοσσός για συμβιβασμό σε αστική προσφυγή, όσον αφορά την προβολή και προώθηση ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων της. Η Ρfizer είχε προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο ότι κατέθεσε πρόβλεψη 2,3 δισ. δολ. στα τέλη του περασμένου έτους για την επίλυση έρευνας που αφορά το φάρμακο Βextra και άλλα φάρμακα, αλλά δεν είχε δώσει λεπτομέρειες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό σε συμβιβαστική συμφωνία που έχει δοθεί ως σήμερα για αθέμιτο μάρκετινγκ συνταγογραφούμενων φαρμάκων. * Αirbus: Την εισαγωγή δύο νέων αεροσκαφών, ενός τύπου μονού διαδρόμου (single-aisle) και ενός μεγαλύτερο τύπου (wide-body) με τα οποία θα αντικαταστήσει το μοντέλο Α320 προωθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Το δεύτερο μοντέλο που θα κατασκευάσει η Αirbus, με τους δύο διαδρόμους, μελετάται ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αεροπορικών επιχειρήσεων φθηνών εισιτηρίων, τα οποία θέλουν να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τους επιβάτες όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να βελτιώνουν τον χρόνο πτήσης και την κερδοφορία τους. Το αεροσκάφος διπλού διαδρόμου προβλέπεται να κατασκευαστεί στην Τουλούζη της Γαλλίας, ενώ το μονού διαδρόμου στη Γερμανία.

* General Μotors: Υποχώρηση περίπου κατά 20% παρουσίασαν οι πωλήσεις αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της General Μotors διαμορφώθηκαν στα 246.479 οχήματα έναντι 308.817 την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της Chevrolet υποχώρησαν κατά 9,2%, όπως αντίστοιχα και της Cadillac κατά 55%, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Ρontiac κατά 23,3%. Στον αντίποδα, αύξηση 11,4% στις πωλήσεις οχημάτων τον Αύγουστο στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Volkswagen (24.292 αυτοκίνητα έναντι 22.292 το προηγούμενο έτος).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk