Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Το καλό να λέγεται και να γράφεται: η ΔΕΗ θα συμμετάσχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ωρα της Γης για κλείσιμο των φώτων επί μία ώρα το Σάββατο από τις 8.30 ως τις 9.30 το βράδυ. Ο εικονιζόμενος στο σκίτσο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλος αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το σβήσιμο των φώτων, εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων της επιχείρησης με εξαίρεση τα κτίρια που συνδέονται με την παραγωγή και ομαλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πελάτες και την ασφάλεια εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων της επιχείρησης.

Φώτα
Το καλό να λέγεται και να γράφεται: η ΔΕΗ θα συμμετάσχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ωρα της Γης για κλείσιμο των φώτων επί μία ώρα το Σάββατο από τις 8.30 ως τις 9.30 το βράδυ.

* * *
Ο εικονιζόμενος στο σκίτσο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλος αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το σβήσιμο των φώτων, εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων της επιχείρησης με εξαίρεση τα κτίρια που συνδέονται με την παραγωγή και ομαλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πελάτες και την ασφάλεια εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων της επιχείρησης.

* * *
Αν έσβηνε και… κανένα μηδενικό από τα τιμολόγια θα ήταν όλα καλύτερα!

Αστραπή
Πότε πήγε, πότε ήρθε από το Λονδίνο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αν. Παπαληγούρας, ουδείς το κατάλαβε. Το ταξίδι υπήρξε αστραπή, διότι ο κ. υπουργός δεν μπορούσε να μείνει παραπάνω στην αγγλική πρωτεύουσα λόγω φόρτου εργασίας στην Αθήνα και αυτό γιατί σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα των ημερών, δεν είναι… κουρασμένος, ή τουλάχιστον δεν δείχνει να είναι κουρασμένος.

* * *
Στο ταξίδι-αστραπή ο κ. Παπαληγούρας συναντήθηκε με τη διοίκηση του Committee, ελληνιστί της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου. Τα είπαν εκεί στα πεταχτά και επέστρεψε στον Πειραιά διότι έχει και δουλειές εδώ πέρα και ως φαίνεται δεν συνηθίζει να παρατάει τη δουλειά του στον Πειραιά για να κόβει βόλτες εδώ και εκεί χωρίς λόγο.

* * *
Η φιλοξενία πάντως υπήρξε- όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις – άριστη και όπως πληροφορείται η στήλη ο κ. υπουργός το χάρηκε και λίγο, διότι όπως και να το κάνουμε υπάρχει και μια συγκεκριμένη κουλτούρα και παράδοση που συνοδεύει αυτές τις συναντήσεις που μάλλον του ταιριάζει στο στυλ. Οπότε υπό αυτή την έννοια είχε και τα ωραία της η επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Προσλήψεις
Η Vivartia χάνει μερίδια αγοράς στο φρέσκο γάλα ενώ και στο παραδοσιακό γιαούρτι τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Αντιθέτως, στο εβαπορέ οι πωλήσεις καλπάζουν και πρόσφατα ξεπέρασαν αυτές των χυμών. Η διοίκηση της εταιρείας προς το παρόν δεν ανησυχεί.

* * *
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος είχε αναφέρει στους εργαζομένους ότι δεν θα διστάσει να «τρέξει» με ζημιές σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων όσο χρειαστεί αφού προέχει η διατήρηση της ηγετικής θέσης της Vivartia.

* * *
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο τρίμηνο του 2008 αλλά και στις αρχές του 2009 η Vivartia προχώρησε σε προσλήψεις 85 νέων στελεχών στο τμήμα των πωλήσεων. Επίσης, μελετά και τη διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων, π.χ. να πωλεί η ίδια γάλα σε καφετέριες.

Συμμετοχές
Στον διαγωνισμό για την ανάληψη της διαχείρισης του Ξυστό στην Ιταλία θα συμμετάσχει η Ιntralot. Η άδεια που σήμερα έχει η Lottomatica λήγει το 2010, για αυτό και μέσα στο 2009 η κυβέρνηση της Ιταλίας θα προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό για τον νέο ανάδοχο του παιχνιδιού.

* * *
Η ελληνική εταιρεία, όπως έχουν δηλώσει στελέχη της, θα ενδιαφερθεί και για τις άδειες του Ιnternet betting που θα προκηρύξει η γαλλική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk