Σε αυξήσεις κεφαλαίου προχωρούν οι Forthnet, Κατσέλης και Ιντεάλ

Σ ε αυξήσεις κεφαλαίου προχωρούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εισηγμένες εταιρείες Forthnet, Κατσέλης και Ιντεάλ. Η Forthnet θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Νetmend. Η Κατσέλης θα προχωρήσει σε αύξηση 35 εκατ. ευρώ με μετρητά στο πλαίσιο της συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών Αλλατίνη και Ελβιπέτ. Η αύξηση της Ιντεάλ θα ανέλθει στα 15,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των θυγατρικών της.

Σε αυξήσεις κεφαλαίου προχωρούν  οι Forthnet, Κατσέλης και Ιντεάλ | tovima.gr

Σ ε αυξήσεις κεφαλαίου προχωρούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εισηγμένες εταιρείες Forthnet, Κατσέλης και Ιντεάλ. Η Forthnet θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Νetmend. Η Κατσέλης θα προχωρήσει σε αύξηση 35 εκατ. ευρώ με μετρητά στο πλαίσιο της συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών Αλλατίνη και Ελβιπέτ. Η αύξηση της Ιντεάλ θα ανέλθει στα 15,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των θυγατρικών της. Η Forthnet προχωρεί σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 299,6 εκατ. ευρώ με την έκδοση 116.573.493 νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 2,57 ευρώ και αναλογία προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων τρεις νέες μετοχές προς μία παλαιά μετοχή.

Η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης θα γίνει στις 14 Ιουλίου, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος ορίστηκε μεταξύ 18 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων θα διαρκέσει από τις 18 Ιουλίου ως τις 28 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, η Forgendo Limited, έχει δηλώσει και δεσμευτεί να διαθέσει ως 300 εκατ. ευρώ για να καλύψει τα αδιάθετα της αύξησης. Σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό της, που είναι σήμερα στο 25,45%, θα ενισχυθεί πάρα πολύ και ενδεχομένως να ξεπεράσει και το 50%, αν και η τιμή διάθεσης εμφανίζεται να είναι ελκυστική σε σχέση με την τρέχουσα τιμή στο ΧΑ (περίπου 4 ευρώ).

Στον Κατσέλη εκτιμούν ότι το ποσό των 35 εκατ. ευρώ είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών σε ίδια κεφάλαια της νέας διευρυμένης εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση και προβλέπεται να έχει τζίρο 120 εκατ. ευρώ και πέντε μονάδες παραγωγής.

Από το διοικητικό συμβούλιο της Κατσέλης θα προταθεί η παροχή δικαιώματος προτίμησης στους μετόχους που θα συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης ώστε να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους μετόχους των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Η Ιντεάλ θα προχωρήσει σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 15,6 εκατ. ευρώ με την έκδοση 10.878.380 νέων μετοχών και αναλογία προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους τέσσερις νέες μετοχές για καθεμία παλαιά. Η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης θα γίνει στις 16 Ιουλίου, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε μεταξύ 22 Ιουλίου και 22 Αυγούστου, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος θα διαρκέσει μεταξύ 22 Ιουλίου και 18 Αυγούστου. Οι μέτοχοι της Ιντεάλ θα μπορούν να προεγγράφονται για επιπλέον νέες μετοχές της εταιρείας ως το τριπλάσιο της συμμετοχής τους στο υφιστάμενο μετοχικό κεφάλαιο στην τιμή διάθεσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk