Η ατέρμονη μάχη του καλού με το κακό ασκεί ανέκαθεν ιδιαίτερη γοητεία, εξάπτει τη φαντασία και πυροδοτεί συγκινήσεις. Βασισμένη σε αυτό το αιώνιο δίπολο και με συμμάχους τις καταιγιστικές εξελίξεις και τους δυνατούς χαρακτήρες, στους οποίους μας έχει συνηθίσει, η επιτυχημένη σειρά του Mega «Κλεμμένα όνειρα» επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες, με διπλό επεισόδιο τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου. Παλιοί αγαπημένοι χαρακτήρες μπλέκονται με νέους ήρωες. Ανομολόγητοι έρωτες, πάθη, μυστικά του παρελθόντος, όνειρα που μένουν ανεκπλήρωτα θα έρθουν στο φως σε αυτή την «τελευταία πράξη» που θα μεταδίδεται καθημερινά στις 19.00 πριν από το δελτίο ειδήσεων.
Η αυλαία του τρίτου κύκλου έπεσε με ένα άκρως εντυπωσιακό φινάλε, το οποίο όμως άφησε αναπάντητα ερωτήματα και από εκεί ακριβώς θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του 4ου κύκλου. Η πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Μαλτέζου (Αλέξανδρος Σταύρου) ολοκληρώνεται –ποια είναι άραγε η τύχη του; -, όμως αντί αυτό να χαρίσει στην οικογένειά του τη λύτρωση και την ηρεμία που όλοι επιζητούσαν, οι συνέπειες είναι ολέθριες.
Τρεις μήνες μετά, οι γνώριμοι ήρωες προσπαθούν να βρουν τις νέες τους ισορροπίες. Ο Σταύρος (Κωνσταντίνος Λάγκος), που έχει πλέον ωριμάσει απότομα, αφιερώνεται στο Κολέγιο, ενώ η Χρύσα (Αθηνά Οικονομάκου) και ο Ρώσος (Ορέστης Τρίκας) έχουν αφοσιωθεί στις ανθρωπιστικές τους αποστολές. Η Αλεξάνδρα (Ελισάβετ Μουτάφη) απομονώνεται για να αναλάβει την ανατροφή του εγγονού της, είναι όμως η πρώτη που αντιλαμβάνεται τη νέα μεγάλη απειλή που έχει εισβάλει στη ζωή τους.
Παλιοί και νέοι χαρακτήρες μπλέκονται στα δίχτυα του έρωτα και του μίσους, του καλού και του κακού, της αγάπης και της εκδίκησης, ένα παιχνίδι στο οποίο έχει μυηθεί το κοινό από την πρώτη κιόλας χρονιά και στο οποίο οφείλεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας της σειράς. «Η βασική πρόκληση αυτή τη σεζόν είναι να ακολουθήσουμε μια γραμμή που ήδη υπάρχει με πολύ μεγάλη επιτυχία και από την άλλη να καταφέρουμε να κερδίσουμε το κοινό με τους καινούργιους χαρακτήρες και τις καινούργιες ιστορίες της σειράς» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» η σκηνοθέτρια Ρέινα Εσκενάζυ.
Ο τελευταίος κύκλος της σειράς δεν αρκείται στο να κλείσει τις παλιές ιστορίες αλλά ανοίγει νέες που θα κορυφώσουν την αγωνία. «Οι εκπλήξεις που περιμένουν το κοινό είναι πολλές. Ολα αυτά όμως θα τα βλέπουν οι τηλεθεατές στην πορεία, μια και η σειρά σε κάθε επεισόδιο επιφυλάσσει και εκπλήξεις και ανατροπές» επισημαίνει η κυρία Εσκενάζυ.
Το δίδυμο των «κακών»

Δύο από τους νέους πρωταγωνιστές της σειράς, ο Νίκος Πουρσανίδης και η Αννίτα Κούλη, συνθέτουν το ιδιότυπο δίδυμο των «ορκισμένων εκδικητών». Ο Νότης Αργυρός και η Λήδα Παπαμάρκου, οι χαρακτήρες τους οποίους υποδύονται, δεν είναι παρά παιδικοί φίλοι, μεταξύ τους όμως υποβόσκει ένας ερωτισμός που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκραγεί. Ερχονται στη ζωή των γνώριμων ηρώων της σειράς αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο αυτά που τους χρωστάει η ζωή –ή έστω όσα εκείνοι πιστεύουν πως τους χρωστάει. Και είναι αποφασισμένοι να «εξαφανίσουν» όποιον τους σταθεί εμπόδιο.

«Ο Νότης θα δημιουργήσει πανικό στους υπόλοιπους χαρακτήρες, χωρίς κανένας από αυτούς να μπορεί να υποπτευθεί ότι αυτός βρίσκεται πίσω από όλα αυτά. Και θα βρεθούν και οι τηλεθεατές να αναρωτιούνται μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει αυτός ο χαρακτήρας. Αυτό που «φέρνει» ο Νότης είναι κάτι πολύ πιο σκοτεινό»
λέει ο Νίκος Πουρσανίδης σκιαγραφώντας στο «Βήμα» τον ήρωά του. Ενας άνδρας νέος, έξυπνος, γοητευτικός, αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιουσία του πατέρα του, την οποία άφησε στη δεύτερη σύζυγό του Ελεν Τζόρνταν (την υποδύθηκε η Ελένη Φιλίνη στον τρίτο κύκλο). Για να το επιτύχει γίνεται φίλος με τον Σταύρο και φροντίζει να του γίνει απαραίτητος, ενώ παράλληλα πλησιάζει «δήθεν» ερωτικά τη Μαρία (Μυρτώ Αυγερινού), η οποία νιώθει να «ξαναγεννιέται» μαζί του.
Αυτή η διπλή προσωπικότητα είναι και το μεγάλο στοίχημα του ήρωα, που έρχεται να διαδεχθεί «αγαπημένους» κακούς της σειράς, τον αμετανόητο Δημήτρη Μαλτέζο και τον γιο του Αρη (Ορφέας Παπαδόπουλος), ο οποίος όμως την περυσινή σεζόν έδειξε τον καλό του εαυτό. «Η πρόκληση σε αυτόν τον ρόλο είναι ότι πρέπει να υποδύεται παράλληλα πολλούς χαρακτήρες. Στους μεν πρέπει να φαίνεται καλός, σε κάποιους άλλους δείχνει τον πραγματικό του εαυτό, ο οποίος είναι επικίνδυνος» λέει ο ηθοποιός, καταλήγοντας πως «το κυριότερο είναι ότι του αρέσει αυτό το παιχνίδι».
Σύμμαχός του σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, η παιδική του φίλη, που αναμετράται και αυτή με τους δικούς της δαίμονες. «Η Λήδα είναι μια γυναίκα σκοτεινή. Εχει εισβάλει στη σειρά με σκοπό την εκδίκηση, θέλει να εκδικηθεί για λογαριασμό του πατέρα της» περιγράφει η Αννίτα Κούλη. «Η πρόκληση για μένα είναι η διττή της προσωπικότητα, γιατί όταν είναι με τον Νότη είναι ο εαυτός της, ενώ με τους άλλους, που αποτελούν και το αντικείμενο της εκδίκησης, είναι «άγγελος». Αυτό είναι και το πλέον ενδιαφέρον από πλευράς υποκριτικής» συμπληρώνει μιλώντας στο «Βήμα».
Οσο για την αγωνία της επιτυχίας, η ίδια αισιοδοξεί πως «θα πάρουμε επάξια τη σκυτάλη από τους άλλους ηθοποιούς και προσπαθώ να κάνω όσο μπορώ καλύτερα τη δουλειά μου πάνω σε αυτό. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι παίρνει τη θέση αυτών που έκαναν τις δολοπλοκίες στους προηγούμενους κύκλους. Θεωρώ ότι σε μια καθημερινή σειρά έχει περισσότερο ενδιαφέρον ένας επιφανειακά αρνητικός χαρακτήρας, γιατί θεωρώ ότι η Λήδα έχει τα δίκια της, χωρίς αυτό να καθαγιάζει τα μέσα που χρησιμοποιεί» επισημαίνει.
Ιντριγκες και πάθη

Η ηρωίδα μετέρχεται τη γοητεία της με σκοπό να εκδικηθεί τον πλούσιο επιχειρηματία Απόστολο Πετρίδη (Σπύρος Σαραφιανός), ο οποίος εξαπάτησε τον πατέρα της και τον οδήγησε στον θάνατο, καταδικάζοντάς την να ζει στην ανέχεια. Θύματά της και οι κόρες του, η Μάνια (Κατερίνα Γερονικολού) και η Χαρά (Αφροδίτη Αντωνάκη). Η πρώτη ερωτεύεται τον Σταύρο με την πρώτη ματιά, ενώ η δεύτερη, πιο ευαίσθητη λόγω της ασθένειάς της (πάσχει από μιας μορφής λευχαιμία), έχει απαγορεύσει στον εαυτό της να ερωτευθεί. Ως τη στιγμή που θα γνωρίσει τον Στέφανο (Ανδρέας Ορφανίδης), ένα λαμπρό μαθηματικό μυαλό που θα γίνει φύλακας άγγελός της.
Το γνώριμο περιβάλλον του κολεγίου μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο, με νέους καθηγητές και φοιτητές που ζουν τις δικές τους παράλληλες ιστορίες. Η αποκάλυψη όμως της πραγματικής ταυτότητας του Νότη και της Λήδας θα σημάνει την αρχή του τέλους, με συνέπειες ανεξέλεγκτες και καταλυτικές για τις ζωές όλων. Και όπως υπόσχονται όλοι οι συντελεστές, «η τελευταία πράξη της ιστορίας τώρα αρχίζει!».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ