Η Ελλάδα γνωρίζει ότι το δικό της ταβάνι δαπανών μπορεί για το 2025 να είναι αυξημένο κατά 3% του ΑΕΠ σε σχέση με τις δαπάνες του 2024, αλλά μια απλή υπέρβαση κατά 10% αρκεί για να εισέλθει η χώρα σε δημοσιονομική επιτήρηση.
Τώρα το κράτος έρχεται ξανά να προκαλέσει μια ζημιά, χωρίς καμία λογική εξήγηση...
Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση πίστευε ότι αν αύξανε τον κατώτατο μισθό, αυτόματα θα έσπρωχνε και τα μεγαλύτερα μισθολόγια υψηλότερα. Αυτό δεν έγινε.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ σε μία μόλις μέρα, από ένα πρωτοφανές κύμα πωλήσεων που είχε να δει η αμερικανική αγορά τουλάχιστον μία τριετία.
Βρισκόμαστε σε άρνηση με οτιδήποτε μας θυμίζει το «τραύμα» και αντιμετωπίζουμε τον ίδιο κίνδυνο με τους Βρετανούς: αυτό να «κακοφορμίσει».
Πού χρόνος για αυτά, όταν μπορείς να μοιράσεις λεφτά, έστω και αν αμέσως μετά παραμονεύει η χρεοκοπία. Μια ερώτηση σε εμάς τους Ελληνες θα τους έπειθε...
Ο αναβαλλόμενος φόρος, μια λύση που συνόδευσε τις αποφάσεις της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης και βασίζεται στην «υπόσχεση» ότι θα μετράει στα εποπτικά τους κεφάλαια η μελλοντική φορολόγηση της κερδοφορίας τους, αρχίζει ήδη να δημιουργεί προβλήματα
«Δεν δίστασε να «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και να τα βάλει με τον πανίσχυρο στις αρχές του αιώνα τραπεζικό συνδικαλισμό».
Δώδεκα χρόνια μετά το Χρηματιστήριο προσεγγίζει ξανά τις 1.500 μονάδες.
Στις συναντήσεις Ελλάδας - Τουρκίας στο περιθώριο της συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν τέθηκαν προς συζήτηση θέματα σε σημαντικούς τομείς όπως οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, η τελωνειακή συνεργασία, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, η τεχνολογία, η έρευνα και η καινοτομία.
Το συνταξιοδοτικό με τόσο κακούς δημογραφικούς δείκτες θα απασχολεί μόνιμα τη χώρα.
Η ενεργειακή αγορά από χώρος μικροευκαιριών για μυημένους που εκμεταλλεύονταν τις κρατικές επιδοτήσεις εξελίσσεται σε πεδίο ανάπτυξης ενός νέου ισχυρού εξαγωγικού τομέα.
Αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα τρόφιμα είναι ακριβότερα σε εμάς, σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν υψηλότερους μισθούς. Αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει η κυβέρνηση αυξάνοντας συνεχώς τον κατώτατο μισθό. Απλά είναι σαν τον «σκύλο που κυνηγάει την ουρά του».
Συμφέρει μια επιχείρηση να πάρει δάνειο και να αποπληρώσει το Δημόσιο από το να περιμένει αενάως για μια ρύθμιση του κράτους, την οποία θα πρέπει και να αποπληρώσει πανάκριβα.
Στα χέρια του Τέλη Μυστακίδη η ABBank - Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται να έχει «πάρει πάλι το όπλο του».
Μετά από αρκετούς μήνες, μόλις οι μισές επιχειρήσεις έχουν διασυνδεθεί.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε και δυσφημίστηκε παγκοσμίως όσα λίγες χώρες. Το πλήρωσε πανάκριβα. Αλλά τώρα επιστρέφει. Προσπάθεια καθόλου εύκολη, αλλά εξελίσσεται.
Υπάρχει ένας βαλκανικός περίγυρος, που μας εντάσσει πλήρως στα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής και λόγω του οικονομικού μας μεγέθους μπορούμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Αν υπήρχε μια ιστορία διδακτική για το πώς μπορεί μια χώρα να τα κάνει όλα στραβά και να διδάσκεται στα σχολεία, αυτή είναι μετά βεβαιότητος αυτή της εκτροπής του Αχελώου.