Κάθε ημέρα, εκεί γύρω στις 12, μπαίνει το ίδιο δίλημμα: γλυκό ή αλμυρό; Το δεύτερο, βέβαια, επειδή μας χορταίνει καλύτερα. Το επόμενο δίλημμα είναι «σφολιάτα ή φύλλο»; Αμα ξέρεις ότι η πρώτη ενδέχεται να περιέχει μπόλικη λιπαρή ουσία και δεν είσαι φαν, πηγαίνεις στο φύλλο, είτε το λεπτό είτε το πιο χοντρό. Επόμενο ερώτημα: με […]
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι ψησίματος αλλά εμείς θα ασχοληθούμε με κάποιον που δεν είναι πολύ γνωστός στα μέρη μας και ονομάζεται Lomo al Trapo. Συνηθίζεται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και κυρίως στην Κολομβία και στην Αργεντινή. Μάλλον θα τον αγαπήσουν και οι αναγνώστες εδώ όταν εξοικειωθούν μαζί του. Θέλει είτε ξύλα από το τζάκι είτε […]
Πού είναι αυτή η Εγκλουβή που έχει συνδεθεί τόσο με τις φακές; Τη βρίσκεις σε ένα οροπέδιο στη Λευκάδα. Ενα χωριό «εγκλο(υ)βισμένο» σε βραχώδεις πλαγιές όπου καλλιεργείται μια εξαιρετικά βραστερή και νοστιμότατη φακή. Η γνησιότητα του σπόρου, το μικροκλίμα του τόπου και η παραδοσιακή καλλιέργεια κάνουν το προϊόν σπάνιο και πολύτιμο. Προσοχή, όμως, διότι (ακριβο)πουλιέται […]
Ο παράξενος είναι ένας σκληρά εργαζόμενος, εργένης και γκρινιάρης τύπος. Αυτό σημαίνει πως όταν (επιτέλους) γυρίσει στο σπίτι, όπως τα άφησε το πρωί θα τα βρει και το βράδυ – εκτός από τον γάτο που εκνευρισμένος και πεινασμένος όλη την ημέρα θα του κάνει αναμφίβολα σκηνή. Αρα και τα πιάτα θα είναι στην πιατοθήκη, καθαρά […]