Τα παγωτά νέας γενιάς έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, φαντασία και γεύση που είχαμε στο μυαλό μας και νομίζαμε ότι δεν υπάρχουν. Αμ δε, όλα υπάρχουν. Από φρέσκα συστατικά, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, με εποχικά φρούτα από τους καλύτερους παραγωγούς και έμπνευση που δείχνει να μην έχει τέλος, τα σύγχρονα παγωτά είναι ένα καλωσόρισμα στον παράδεισο, μια παιδική χαρά που δεν αφήνει κανέναν απέξω.

Έτσι, τώρα που ο Μάιος βρίσκεται ήδη στη 2η μέρα του, θα αρχίσουμε τις βόλτες στην πόλη δοκιμάζοντας τα πάντα. Ξεκινώντας από τα νέα σορμπέ που ξεχειλίζουν αρώματα φρούτων, θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις γεύσεις που συνθέτουν μαγικά καραμέλα με σοκολάτα από εξωτικά μέρη, ξηρούς καρπούς με ανθό αλατιού, ινδοκάρυδα με μαρέγκες, κροκάν αμυγδάλου με μαρμελάδες, ζύμες, μπαχάρια, βούτυρα καρπών και τόσα άλλα που συχνά μας φαίνεται αδύνατον ότι μπορούν να ισορροπούν, κι όμως το καταφέρνουν.

Ικανοποιώντας με τρέλα το μικρό παιδί που ζει μέσα μας, κοιτάζουμε με λαχτάρα όλα τα πολύχρωμα ψυγεία και, δοκιμάζοντας ένα προς ένα τα αντικείμενα του πόθου μας, αφηνόμαστε στη γλυκιά ευδαιμονία του παγωμένου κόσμου.

Και, φυσικά, δεν ξεχνάμε να πάρουμε και για το σπίτι ένα κιλό ονείρου για να το απολαύσουμε όπως πρέπει, με μεγάλο κουτάλι, καθισμένοι στον καναπέ και κάνοντας σχέδια για το καλοκαίρι που είναι μπροστά μας. Ελάτε να περιηγηθούμε μαζί στα αγαπημένα gourmet παγωτατζίδικα της Αθήνας και να βρούμε τους γευστικούς συνδυασμούς που θα κάνουν ακόμα πιο όμορφη την άνοιξή μας. Θερμίδες δεν μετράμε. Ό,τι μας κάνει χαρούμενους δεν είναι δυνατόν να μας παχαίνει. Εξάλλου, γι’ αυτό παίρνουμε το παγωτό στο χέρι, για να περπατάμε και να αθλούμαστε ταυτόχρονα.

Epik Gelato

Πλατεία Μαβίλη 

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Σε μια απο τις πιο γλυκές τζελατερίες της Αθήνας βρήκαμε τη νεα γεύση. Παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, αποτέλεσμα συνεργασίας με το 72h Artisanal bakery. Ο συνδυασμός του με λεμόνι σορμπέ με λουίζα είναι πραγματικά του ονείρου.

Kokkion

Μοναστηράκι

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Δεν γίνεται να πάτε στο Μοναστηράκι και να μην αρπάξετε έναν πύραυλο από αυτό το μικρό και απείρως φανταστικό παγωτατζίδικο. Συνδυάστε το σορμπέ κόκκινων φρούτων με το αρωματικό φιστίκι και αφήστε το καλοκαίρι να τρέξει πρώιμα μέσα σας.

Django

Κουκάκι

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Tο απόλυτα φυσικό παγωτό με τη γεύση που έχει ξετρελάνει τους πάντες, σε συνδυασμούς που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι. Ξεκινήστε τις δοκιμές με σορμπέ φράουλας και ανατολίτικο καϊμάκι με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Mαραμπού

Παγκράτι

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Μάς έμαθαν να αγαπάμε τους περίεργους και εμπνευσμένους συνδυασμούς και, όταν περνάμε από την πόρτα του, δεν ξέρουμε τι να πρωτοβάλουμε μέσα στο κυπελλάκι. Μαζί με όλα, δηλώνουμε αμετανόητοι λάτρεις της φράουλας σορμπέ όταν αγκαλιάζει γλυκά το φιστίκι.

Le Greche

Σύνταγμα

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Όταν η κομψότητα συναντά την απόλαυση και σκαρφαλώνουν μαζί σε χωνάκι, φεύγεις κρατώντας στο χέρι μέντα στρατσιατέλα και φρούτα του δάσους σορμπέ.

Oggi

Σύνταγμα

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Όσοι αγαπούν τις ζεστές γεύσεις που αποτυπώνονται σε παγωμένες υφές θα εθιστούν στο συνδυασμό τσίζκεϊκ με μπισκότο.

Goat It

Σύνταγμα

Φωτό: Χρήστος Καββούρης

Με κατσικίσιο γάλα από την Κρήτη και απαλή γεύση που συναρπάζει, το γιαούρτι με αγριοκέρασο μοιάζει με ανοιξιάτικο πρωινό. Μπορεί και να είναι.

Κεντρική φωτό: istock