Απολαυστικές παπαρδέλες με καραβίδα σεβίτσε και βόνγκολε
Όλη η μυρωδιά της θάλασσας σε ένα πιάτο, που συνδυάζει ολόφρεσκες καραβίδες και όστρακα με τη ζεστασιά που προσφέρει μια απολαυστική μακαρονάδα, από τον σεφ του Molos Seaside Χρήστο Φάβιο.

Όλη η μυρωδιά της θάλασσας σε ένα πιάτο, που συνδυάζει ολόφρεσκες καραβίδες και όστρακα με τη ζεστασιά που προσφέρει μια απολαυστική μακαρονάδα, από τον σεφ του Molos Seaside Χρήστο Φάβιο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
30λΧρόνος Μαγειρέματος:
40λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 1 μερίδα
- 300 γρ. καραβίδες
- 200 γρ. παπαρδέλες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα σε καρέ
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
- 1 κ.γ. sweet chili sauce
- Αλάτι
- Πράσινο (κατά προτίμηση) πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4-5 βόνγκολε (αχιβάδες)
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις καραβίδες αφαιρώντας τα κεφάλια, τα κελύφη και το εντεράκι από τη ράχη τους. Κόβουμε την ψίχα σε καρέ.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μισό κρεμμύδι κομμένο στα δύο, το καρότο, τα κεφάλια και τα κελύφη από τις καραβίδες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνουμε 750 γρ. νερό και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρέ της καραβίδας, τα ντοματίνια, την πιπεριά Φλωρίνης, το sweet chili, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σεβίτσε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαζί με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό που φτιάξαμε από τα κεφάλια της καραβίδας. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα βόνγκολε. Μόλις ανοίξουν, τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη για το γαρνίρισμα.
Ρίχνουμε στο ζωμό τις παπαρδέλες και τις βράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και περίπου 1 λεπτό προτού γίνουν τα ζυμαρικά το ρίχνουμε στο τηγάνι για να δέσουμε τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στην κορυφή τοποθετούμε το σεβίτσε της καραβίδας και γύρω γύρω τα βόνγκολε.
Μικρά Μυστικά
Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να δώσουμε γευστική ένταση στο πιάτο προσθέτοντας 1 κ.σ. πέστο βασιλικού στο σεβίτσε, καθώς και λίγο βούτυρο και παρμεζάνα στη σάλτσα των ζυμαρικών, κάνοντάς την ακόμα πιο πλούσια και απολαυστική.