Πάτρα – Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε… κατάστημα

Σε ακατάλληλες συνθήκες κάνουν μάθημα αρκετά νήπια στην Πάτρα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γονείς των παιδιών που γράφτηκαν στο 54ο νηπιαγωγείο της Πάτρας, το οποίο λειτουργεί σε… κατάστημα.

Κατά συνέπεια, δεδομένου ότι δεν πρόκειται καν για σχολικό κτίριο, οι αίθουσες είναι μικρές και με δυσκολία χωρούν τα 35 παιδιά που έχουν γραφτεί για να φοιτήσουν τη φετινή χρονιά – πόσο μάλλον για να κρατήσουν και αποστάσεις προστασίας από τον κοροναϊό.

Στο νηπιαγωγείο, στο οποίο λειτουργεί και τμήμα ολοήμερου, φοιτούν 30 παιδιά και διδάσκουν τρεις εκπαιδευτικοί, καθώς και μία εκπαιδευόμενη.

Μηδαμινές είναι και οι συνθήκες υγιεινής καθώς, όπως περιγράφουν οι γονείς, ενημερώθηκαν οτι υπάρχουν δύο τουαλέτες, εκ των οποίων όμως λειτουργεί μόνο μία.

Παράλληλα, οι αίθουσες έχουν μόνο δυο μικρά παράθυρα προκειμένου να ανανεώνεται ο χώρος των παιδιών.

Ο αντιδήμαρχος Πάτρας παραδέχεται ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στο 54ο νηπιαγωγείο.  Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το θέμα είναι προς επίλυση με την χρήση κτιρίου ιδρύματος της περιοχής και, έως τότε, η λύση που προτείνεται είναι η χρήση κοντέινερ.

Το πόρισμα από την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει περιέλθει σε γνώση των γονέων και αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα, από τη στιγμή που όχι μόνον δεν ελήφθησαν μέτρα, αλλά αυξήθηκε και ο αριθμός των παιδιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk