Ακόμη μία σημαντική συνεργασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η φρεγάτα του ΠΝ ΣΑΛΑΜΙΣ εντάχθηκε στη Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473 που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, συμμετέχει δηλαδή στη Γαλλική Επιχείρηση «CLEMENCEAU 21».
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΑΛΑΜΙΣ εντάχθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 στη Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473, στη θαλάσσια περιοχή νότια Κρήτης. Η ανωτέρω Ναυτική Δύναμη συνοδεύει το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, το οποίο αποτελεί και το πλοίο Διοικήσεως της.
Η συμμετοχή του ελληνικού πλοίου, αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, γίνεται στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού του Επιτελείου για την επαύξηση και ένταση των διασυμμαχικών, διμερών και πολυμερών συνεκπαιδεύσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες κα συμμαχικές χώρες,
Η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ θα συνοδεύσει την εν λόγω Δύναμη κατά τον πλου της προς τη Ναυτική Βάση της ΤΟΥΛΟΝ έως την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021, διεξάγοντας ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.

Στην Γαλλική επιχείρηση «CLEMENCEAU 21» συμμετέχουν επιπρόσθετα των Γαλλικών και ναυτικές μονάδες της Ελλάδας και των ΗΠΑ και θα πραγματοποιήσουν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και Στρατηγικών Εταίρων, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κοινές προσπάθειες των συμμετεχουσών χωρών για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.