Η είδηση για την επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ναι μεν προκαλεί ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ωστόσο δημιουργεί ελπίδες ότι θα λειτουργήσει αφυπνιστικά και θα συμμορφώσει τους ανεύθυνους.

Όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί, η παρουσία του στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν καθοριστική στην επιτυχημένη έκβαση της μάχης με τον αόρατο εχθρό.

Η διακοπή της ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου Μαΐου θεωρήθηκε ως μια μορφής νίκη στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Η μετέπειτα όμως πορεία, με τον εφησυχασμό και τη χαλάρωση που καταγράφηκε οδήγησε σε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Οι προσδοκίες ότι ο νέος ιός δεν θα άντεχε τις υψηλές θερμοκρασίες διαψεύστηκαν, ενώ η αβεβαιότητα με το πότε θα είναι τελικά έτοιμο το εμβόλιο συνεχίζεται.

Ηδη από την περασμένη εβδομάδα από τη στήλη αυτή είχαμε θέσει το θέμα επιστροφής του Σωτήρη Τσιόδρα , προκειμένου να αναδειχθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη εάν η ενημέρωση αυτή έχει έκτακτο ή μόνιμο χαρακτήρα, το σίγουρο είναι ότι όλοι θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα έχει να πει.

«Αν μας ξαναδείτε με τον κ. Τσιόδρα τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει», είχε πει στην τελευταία κοινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς. Υπό τις παρούσες συνθήκες ενδεχομένως η παρουσία τους να λειτουργεί και καθησυχαστικά.