Από τη συγχώνευση Ελλάκτωρ – ΕΛ.ΤΕΧ Ανεμος αναμένουμε συνέργειες που θα ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ. Είναι σημαντικό ότι οι συνέργειες αυτές αφενός θα είναι άμεσα ορατές ήδη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής κι αφετέρου η πρόβλεψή μας ως προς 45 εκατ. ευρώ είναι συντηρητική και εμπεριέχει μηδενικό ρίσκο υλοποίησης. Αυτά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές με αντικείμενο την προτεινόμενη συγχώνευση Ελλάκτωρ – ΕΛ. ΤΕΧ. Ανεμος.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιτσάντση, οι παρούσες αποτιμήσεις και της Ελλάκτωρ και της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο ταμπλό του ΧΑ υπολείπονται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας και έχουν επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες που ουδεμία σχέση έχουν με τις δυνατότητές τους ή τη δραστηριοποίησή τους, όπως οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και το γενικότερο επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις. «Η πλήρης ενσωμάτωση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στην Ελλάκτωρ σηματοδοτεί την πίστη μας στις προοπτικές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αντανακλά τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις δραστηριότητές μας και να εξελιχθούμε στον τομέα τον ΑΠΕ σε βασικό παίχτη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς», πρόσθεσε ο κ. Καλλιτσάντσης.

Ο κ. Θεόδωρος Σιέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΤΕΧ Ανεμος έδωσε και άλλη μια διάσταση στην προτεινόμενη συγχώνευση. Όπως δήλωσε: «Η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος απολαμβάνει οργανικής ανάπτυξης τα τελευταία δέκα χρόνια, κι είναι σήμερα ο δεύτερος παραγωγός ηλεκτρισμού από αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ στην οποία μέχρι σήμερα αποκλειστικά δραστηριοποιείται η εταιρεία έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Υπό αυτό το πρίσμα κρίνουμε επιτακτική την επέκταση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος εκτός συνόρων αλλά και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της.. Η συγχώνευση με την Ελλάκτωρ είναι ο βέλτιστος τρόπος να καταστεί εφικτή η επέκταση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο εξωτερικό και η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της, καθώς μπορεί να αξιοποιήσει τη διεθνή παρουσία της Ελλάκτωρ σε περισσότερες από 25 χώρες, αλλά κυρίως να καταστεί μέρος μίας εταιρείας με μεγαλύτερο ισολογισμό και ως εκ τούτου μεγαλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια».