Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά, υπέβαλε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ο κ Μαρινάκης τόνισε πως «μετά 3,5 χρόνια έντονης συμμετοχής μου στα κοινά του Πειραιά από την θέση του δημοτικού συμβούλου, ήρθε η ώρα να σας αποχωριστώ για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου. Δεν αποχωρίζομαι όμως τον Πειραιά. Στα 3,5 αυτά χρόνια τηρήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο ακέραιο οι κεντρικές προτάσεις και επιλογές του συνδυασμού μας στο μέτρο των εμποδίων που προκαλούσε η δεινή οικονομική θέση του Δήμου και της χώρας γενικότερα, καθώς και η κρατική γραφειοκρατία. Μαζί με τον Γιάννη Μώραλη καταρτίσαμε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό από ανθρώπους που δεν έψαχναν για δουλειά αλλά είχαν σαν μοναδικό κίνητρο την προσφορά στους συνδημότες τους. Κάποιοι άλλοι συνδυασμοί κατάρτιζαν ψηφοδέλτια, όπως τα υπαγόρευαν η κομματική μυωπία και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Όσα υποσχέθηκα στους πολίτες του Πειραιά τα τήρησα στο ακέραιο. Με προσωπική δαπάνη μεταξύ πολλών άλλων έγιναν έργα και παρεμβάσεις όπως: Η πλατεία Θεμιστοκλέους στα Μανιάτικα, η πλατεία Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά, το γήπεδο του Ατρόμητρου Πειραιά στα Καμίνια, η πλατεία Αλεξάνδρας, ο εξωραϊσμός υποβαθμισμένων κτιρίων της πόλης με προσόψεις, η φύτευση 300 δέντρων σε κεντρικά σημεία της πόλης και η τοποθέτηση υπαίθριων καθιστικών στο παραλιακό μέτωπο, οι επισκευές κλειστών γυμναστηρίων για την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους,μ η πλακόστρωση πεζοδρομίων στην είσοδο της πόλης κ.α.

»Αυτά μέχρι σήμερα και συνεχίζω κοιτάζοντας όλους σας στα μάτια όπως την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Καταθέτω λοιπόν σήμερα την παραίτησή μου που προκαλείται από μια άδικη παραπομπή μου σε δίκη, χωρίς στοιχεία. Επαναλαμβάνω και σε σας, ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτά που μου καταλογίζονται και που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν αντικείμενο δημιουργίας εντέχνως ενός επιβαρυντικού επικοινωνιακού κλίματος για το πρόσωπό μου, το οποίο προς μεγάλη μου απογοήτευση το υποστήριξαν και το ανέδειξαν συνάδελφοί μας ακόμη και σ’ αυτή την αίθουσα, ακολουθώντας την κομματική γραμμή. Αυτή η καθοδηγούμενη εκστρατεία λάσπης όμως, όπως και κάθε ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

»Ο λαός του Πειραιά έχει ήδη απομακρυνθεί από τους πολιτικούς απατεώνες και τους λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο και τους χαρίζει πλέον τα ποσοστά που τους αξίζουν. Αυτοί που κόπτονται υπέρ των συμφερόντων του, σηκώνοντας την αριστερή γροθιά, με το δεξί χέρι υπόγραψαν μονοπωλιακές συμφωνίες, αποκλείοντας από το λιμάνι που δίνει ψωμί σε χιλιάδες εργαζόμενους τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας σύντομα θα τα δούμε μπροστά μας. Συρρίκνωση της απασχόλησης και μισθούς πείνας σε όσους απομείνουν. Κυρία Σταθάκη και Κύριε Δρίτσα, πώς νιώθετε και τι έχετε να πείτε γι’ αυτά; Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν επένδυσα στη λάσπη. Όταν αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, ανθρώπων που μεγάλωσα μαζί τους, ήδη είχαν αρχίσει να ηχούν οι σειρήνες των λασπολόγων. Όπως και τότε έτσι και τώρα είχαν ένα και μόνο στόχο. Να με φοβίσουν και να με αποτρέψουν από την ανάγκη που ένιωθα να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εδώ και χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν η καλύτερη απάντηση στα ψέματά τους. Αισθάνομαι όμορφα για το γεγονός ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι υπερήφανος για τον Πειραιά μας και για μένα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε και να λυγίσω απέναντι στους λασπολόγους. Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση, απέναντι σε όλους τους πολίτες του Πειραιά. Και να ξέρετε κάτι ακόμη. Γνώριζα ότι αργά ή γρήγορα θα πλήρωνα το τίμημα της απόφασής μου, να προσφέρω στα κοινά για να γίνει ο Πειραιάς, αυτό που του στέρησαν οι Πολιτικοί.

»Ο Πειραιάς Νικητής με το όραμά του γυρνάει σελίδα και χτίζει την επόμενη μέρα χωρίς εμμονές, αποκλεισμούς, δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς. Ο Πειραιάς Νικητής ήρθε για να μείνει εντός και εκτός των ορίων της πόλης. Για το καλό των Δημοτών και του τόπου. Ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έγραψε: «Η πέτρα, το σίδερο και το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αντέχει»», κατέληξε ο κ Μαρινάκης στην τοποθέτησή του.

Με αφορμή την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων πως «οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής” στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης του Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μέχρι σήμερα προσφορά του όχι μόνο στον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης μας αλλά και της χώρας τον Ολυμπιακό, αλλά και ειδικότερα η προσφορά του στην πόλη μας και όχι μόνο είναι ανεκτίμητη. Ειδικά, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία προσφέρει ανελλιπώς σε πολίτες που είχαν και έχουν ανάγκη. Είναι παρών όπου το δημοτικό συμβούλιο ή άλλος φορέας της πόλης ζητήσει τη βοήθεια του».