Το ψωμί, το σημαντικότερο αγαθό της καθημερινότητας αποκτά καινούργια διάσταση μέσα από τις νέες προτάσεις της Ρuravita: το χωριάτικο πολύσπορο και το δανέζικο σπορένιο. Κάθε φραντζόλα ψωμιού Puravita περιέχει ένα μείγμα από τα πιο πολύτιμα δώρα της φύσης και έτσι εκλεκτοί σπόροι και σιτηρά έρχονται σε ισορροπία με τα καλύτερα πλήρη άλευρα, σιτάλευρα ή βυνάλευρα, παρέχοντας πρόσθετα οφέλη για την υγεία αλλά και εξαιρετική γεύση. Αλλωστε, η νέα παγκόσμια διατροφική τάση έχει αναδείξει τα ψωμιά που προέρχονται από διαφορετικά είδη δημητριακών και σιτηρών σε «υπερτροφές».

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Λευτέρης Λαζάρου αγκαλιάζει τα δύο νέα αυτά ψωμιά και προτείνει τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα κρασιά και τα τυριά που τα συνοδεύουν ιδανικά.

Χωριάτικο πολύσπορο

Το χωριάτικο πολύσπορο έχει καθαρά ελληνικό χρώμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6 και Β7, μαγγάνιο και σελήνιο και αποτελεί πηγή φωσφόρου, ψευδαργύρου, πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα.

Ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει τον καλύτερο τρόπο για να το απολαύσουμε: «Το ψωμί Puravita χωριάτικο πολύσπορο ταιριάζει και ισορροπεί μοναδικά με φαγητά που έχουν απαλές και λίγο γλυκές γεύσεις όπως για παράδειγμα τα ψάρια στη σχάρα, τα ψάρια του φούρνου, τα βραστά κρέατα, τα κίτρινα τυριά και το ταλαγάνι. Ταιριάζει επίσης με τις καλοκαιρινές σαλάτες, τα λαδερά φαγητά – όπως τα γεμιστά, ο αρακάς, τα όσπρια και το ρύζι – τα φαγητά με πιπεριά, αλλά και με αυτά που στην παρασκευή τους περικλείουν λίγο μέλι».

Δανέζικο Σπορένιο

Η παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή βρίσκει πιστό σύμμαχο το ψωμί Puravita δανέζικο σπορένιο το οποίο παράγεται από ένα εκλεκτό μείγμα λιναρόσπορων, ηλιόσπορων και σπόρων σίκαλης, οι οποίοι έχουν υποστεί φυσική επεξεργασία ώστε να είναι πιο μαλακοί. Ετσι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β1, ενώ είναι πηγή φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου. Περιέχει επίσης λιγότερο αλάτι, χωρίς ωστόσο το γεγονός αυτό να επηρεάζει τη γεύση του.

Ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει το δανέζικο σπορένιο με τρόφιμα που έχουν σύνθετες γεύσεις: με κρύα πιάτα αλλαντικών, λευκά τυριά, αλλά και με τυριά ωρίμανσης άνω των 3 μηνών. «Είναι επίσης το τέλειο συνοδευτικό για χειμωνιάτικα πιάτα όπως το μαγειρεμένο κρέας σε κόκκινη σάλτσα, είτε στον φούρνο είτε στην κατσαρόλα, όπως και με φαγητά που είναι πλούσια σε μπαχαρικά, ακόμα και το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ.

Τα χωριάτικο πολύσπορο και το δανέζικο σπορένιο της Ρuravita διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα.