ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 ml έ.π. ελαιόλαδο

150 ml χυμό πορτοκαλιού

150 ml χυμό λάιμ

1 κ.γ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κ.σ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια

2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

500 γρ. φρέσκο τόνο, σε κυβάκια του 1 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τον χυμό του πορτοκαλιού και του λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, ώσπου να λιώσει το αλάτι. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο, τις ντομάτες και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Απλώνουμε τον τόνο σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με το μείγμα του κόλιαντρου. Ανακατεύουμε ελαφρά κουνώντας το πυρέξ. Αφήνουμε το ψάρι μέσα στη μαρινάδα να «ψηθεί» για περίπου 1 ώρα.

Αν θέλουμε, σερβίρουμε επάνω σε πράσινη σαλάτα, χρησιμοποιώντας ως ντρέσινγκ το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.