Συγχαρητήρια Στουρνάρα στις τράπεζες για τα stress tests

Εκδήλωση με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση των πανευρωπαϊκών stress tests με οικοδεσπότη τη διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και προσκεκλημένες τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών ομίλων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εκδήλωση με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση των πανευρωπαϊκών stress tests με οικοδεσπότη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και προσκεκλημένες τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών ομίλων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Παρόντες στο κτίριο της οδού Αμερικής ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα από ελληνικής πλευράς: τραπεζίτες και στελέχη τραπεζών, εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών, των εκτιμητών και των συμβούλων, και η ομάδα της Τράπεζας της Ελλάδος, που έφερε σε πέρας αυτό το «τιτάνιο έργο», όπως το χαρακτήρισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Στουρνάρας.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξήρε τη συμβολή όλων στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας και τις σοβαρές δυσκολίες που είχαν μπροστά τους, όταν, πριν από ένα χρόνο, ξεκινούσε το έργο: το αυστηρό χρονοδιάγραμμα και την ενοποιημένη μεθοδολογία που εφήρμοσαν για πρώτη φορά όλες οι εθνικές εποπτικές αρχές.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι κατά τη Συνολική Αξιολόγηση εξετάστηκαν εξονυχιστικά σχεδόν 7.000 φάκελοι δανείων, μαζί με τις εγγυήσεις τους, με την πολύτιμη συμβολή των διεθνών ελεγκτικών εταιρειών (Ernst&Young, Deloitte, KPMG, Grant Thornton), καθώς και των εκτιμητών πλοίων (VesselsValue) και ακινήτων (NAI Hellas), όπως επίσης και των εξωτερικών συμβούλων (Oliver Wyman, BlackRock, Rothschild), που είχαν προσληφθεί για τη συγκεκριμένη άσκηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Διοικητής στη «μεγάλη και πλήρως αφοσιωμένη ομάδα των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος που παρακολούθησε από κοντά και συντόνισε το έργο σε όλα τα στάδιά του, ευρισκόμενη σε διαρκή επικοινωνία με την ΕΚΤ».
«Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία για να εξάρω τον επαγγελματισμό σας και το γεγονός ότι καταφέρατε να ολοκληρώσετε μέσα σε ένα εξαιρετικά αυστηρό χρονοδιάγραμμα το δύσκολο έργο που είχατε αναλάβει», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας προς τους παρισταμένους.
«Η υλοποίηση της άσκησης ακολούθησε αυστηρά τις αρχές της διαφάνειας, της συνέπειας και της ίσης μεταχείρισης και συνέβαλε ουσιαστικά στην ασφάλεια και την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk