• Αναζήτηση

Aρχίζει η επιχείρηση εντοπισμού του κροκόδειλου στην Κρήτη

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη «σύλληψη» του κροκόδειλου στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι πρώτες προσπάθειες αφορούν στην τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν κομμάτια κρέατος ως δόλωμα.

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και «σύλληψη» του κροκόδειλου στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι πρώτες προσπάθειες αφορούν σε τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν κομμάτια κρέατος ως δόλωμα.

Ο «Σήφης», όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ Βαγγέλη Μαμαγκάκη και τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρο Λυμπεράκη, οι προσπάθειες εμπεριέχουν και το ενδεχόμενο τελικά να υπάρχει στο φράγμα ποταμών ζευγάρι κροκοδείλων. Προς το παρόν όμως, πέρα από τις φημολογίες, σοβαρές ενδείξεις δεν υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου κροκόδειλου.

Ήδη πλέγματα και κάμερες έχουν επιστρατευτεί ώστε να εντοπιστεί ο «Σήφης» ο οποίος έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου και το Φράγμα των Ποταμών γνωστό σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Οι ειδικοί ελπίζουν στα θετικά αποτελέσματα, ζητούν όμως από τους πολίτες να μην υπερβάλουν και να μην πλησιάζουν τις όχθες του φράγματος.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk