ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

Για τα ντοματίνια κονφί

300 ml έ.π. ελαιόλαδο

20 ντοματίνια

5 γρ. κόκκους μαύρου πιπεριού

2 κλωνάρια βασιλικού

Για τα κρουτόν φορμαέλας

500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ. σουσάμι

5 αβγά

500 γρ. φορμαέλα, σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το πιπέρι και τον βασιλικό και τα αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με το σουσάμι. Σε ένα άλλο, χτυπάμε τα αβγά. Περνάμε τα κομμάτια της φορμαέλας, ένα ένα, πρώτα από το αβγό και έπειτα από το σιμιγδάλι και τα τηγανίζουμε. Τα απομακρύνουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε το τυρί σε μια πιατέλα. Απομακρύνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα ντοματίνια από την κατσαρόλα και γαρνίρουμε με αυτά τη φορμαέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.