Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στις ειδικές ανακρίτριες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος. Είχε κληθεί το πρωί της Τρίτης για να απολογηθεί επί των κατηγοριών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, αλλά οι εξηγήσεις που έδωσε κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Οι ειδικές ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκριναν ότι ο Ν. Κούζηλος εξακολούθησε την εγκληματική δράση και μετά τις πρώτες συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ τον Σεπτέμβριο του 2013. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ήταν επικεφαλής ομάδας κρούσης της ΧΑ που είχαν στόχο το στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι στις 25.1.2014. Παράλληλα οι ανακρίτριες έκριναν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Απολογούμενος ο Ν. Κούζηλος τόνισε ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι όλα τα σε βάρος του στοιχεία είναι χαλκευμένα. Είναι ο έβδομος βουλευτής της ΧΑ που περνάει την πόρτα των φυλακών.

Την Πέμπτη αναμένεται η απολογία της Ελένης Ζαρούλια, βουλευτή και συζύγου του προφυλακισθέντος αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

Την περασμένη εβδομάδα απολογήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με περιορισμό κατ’ οίκον, 24ωρη αστυνομική φύλαξη και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Εξαίρεση στον περιορισμό κατ’ οίκον που επιβλήθηκε στον Δ.Κουκούτση είναι η μεταφορά του στη Βουλή για την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων και στα νοσοκομεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.