Κυβερνητική σταθερότητα και να μην μπει η χώρα σε περιπέτεια ζητάει από τα Ιωάννινα ο Αντ. Σαμαράς

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τα Ιωάννινα, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τα Ιωάννινα, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Προσωπικό κάλεσμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής και να στηρίξουν τη ΝΔ για να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα και να μην μπει η χώρα σε περιπέτεια, απευθύνει από τα Ιωάννινα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του από την «καρδιά» της περιφέρειας Ηπείρου, την οποία κέρδισε από τον πρώτο γύρο ο «γαλάζιος» υποψήφιος Αλέκος Καχριμάνης, προσπαθεί να αυξήσει τη συσπείρωση της ΝΔ και να περιορίσει την αποχή, με στόχο να υπάρξει θετικό πρόσημο.
Ο κ. Σαμαράς που χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους τονίζει την ανάγκη την Κυριακή οι πολίτες να διασφαλίσουν με τη ψήφο τους τη σταθερότητα για να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση και νέος γύρος αστάθειας διαρκείας και τιναχθεί στον αέρα η κυβερνητική προσπάθεια των δυο τελευταίων ετών.
Η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις ευρωεκλογές και να αυξηθεί και άλλο η συσπείρωση της «γαλάζιας» κομματικής και κοινωνικής βάσης. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ειδικά στις περιφέρειες, όπου πήγαν καλά οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι.
Μάλιστα, έμπειρα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη είναι προβληματισμένα και συζητούν για το κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι χαλαρή ή τιμωρητική ψήφος αυτή την Κυριακή, καθώς δεν φάνηκε να εκδηλώθηκε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ ο δεύτερο γύρος συμπίπτει με τις ευρωεκλογές.
Ο κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι να την ψηφίσουν οι γαλάζιοι δυσαρεστημένοι και αναποφάσιστοι και να μην επιλέξουν τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ., όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό (Πολύδωρας-Ζώης-Ψωμιάδης και Νικολόπουλος), ενώ μεγάλο πρόβλημα παραμένει η Χρυσή Αυγή.
Εκείνο που θα ζητήσει το βράδυ ο Πρωθυπουργός με ένταση είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, καθώς το κρίσιμο στοιχείο είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς και το πολιτικό τοπίο την επομένη της κρίσιμης πολιτικής μάχης.
Ο κ. Σαμαράς θα θέσει, όπως είναι αναμενόμενο, το διακύβευμα της κρίσιμης εκλογικής μάχης των ευρωεκλογών και θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα κατηγορήσει για καιροσκοπισμό, αναφερόμενος και στα όσα έχουν λεχθεί από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk