Μικρή αύξηση πωλήσεων και μείωση κερδών εμφάνισε ο όμιλος καλλυντικών Σαράντη στο πρώτο τρίμηνο 2014. Oι συνολικές πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 0,74% σε σύγκριση με το περυσινό α’ τρίμηνο στα 50,83 εκ. ευρώ.

Οι ξένες αγορές, που αντιπροσωπεύουν το 63% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου, αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης πωλήσεων, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,8%, που αντιστοιχεί σε άνοδο κατά 4,76% σε τοπικό νόμισμα.

Αναφορικά με την ελληνική αγορά, παρά το αδύναμο ξεκίνημα του έτους, οι πωλήσεις από την Ελλάδα σημείωσαν πτώση μόνο κατά 2,6%, σηματοδοτώντας βελτίωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 3,07 εκ. ευρώ από 3,46 εκ. ευρώ, τα Κέρδη Προ Φόρων και Τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 2,20 εκ. ευρώ από 2,54 εκ. ευρώ και τα Καθαρά Κέρδη έφτασαν στα 1,92 εκ. ευρώ από 2,26 εκ. ευρώ πέρυσι.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου «Κοιτώντας προς το μέλλον, καθώς προχωράμε προς το δεύτερο τρίμηνο του 2014, έχουμε τοποθετηθεί κατάλληλα για το έτος και συνεχίζουμε να αναμένουμε για το σύνολο του 2014 αύξηση πωλήσεων κατά 5,7% στα 250 εκ. ευρώ και αύξηση Καθαρών Κερδών κατά 9,6% στα 17,02 εκ. ευρώ».