Βενιζέλος:Στις ευρωεκλογές αναγκαία η εικόνα προοδευτικής σταθερότητας

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών φανερώνουν «τις βαθιές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για αποτυχία όσων συγκρίθηκαν με τα ποσοστά του 2012 και όσων έπεσαν θύμα, όπως είπε, των πρώτων εντυπώσεων.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών φανερώνουν «τις βαθιές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για αποτυχία όσων συγκρίθηκαν με τα ποσοστά του 2012 και όσων έπεσαν θύμα, όπως είπε, των πρώτων εντυπώσεων.

Την επόμενη εβδομάδα -τόνισε ο κ. Βενιζέλος- πρέπει να έχουμε «συνολική εικόνα προοδευτικής σταθερότητας». Παράλληλα, υπενθυμίζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σημείωσε ότι τώρα γίνεται κατανοητό το δίλημμα που έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, το μεγάλο ζήτημα που αναδείχθηκε από τις κάλπες είναι τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων. Γι’ αυτό, τόνισε, «είναι επιτακτική υποχρέωση των δημοκρατικών δυνάμεων να αγωνιστούμε σθεναρά κατά του ναζισμού».

Η δήλωση Βενιζέλου

«Χαιρετίζω τις επιλογές που έκαναν σήμερα οι τοπικές κοινωνίες σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο. Σε αντίθεση με άλλους που επέλεξαν τη σκληρή κομματικοποίηση των περιφερειακών, ακόμη και των δημοτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά αφήσαμε τα πάμπολλα άξια στελέχη μας της αυτοδιοίκησης να κινηθούν μέσα στις τοπικές κοινωνίες χωρίς κομματικά χρίσματα.
Βλέπουμε σήμερα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις βαθιές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης, όπως στα επιμελητήρια, τους επιστημονικούς συλλόγους, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες.
Οι στενές κομματικές επιλογές, σε πανελλήνιο επίπεδο, απέτυχαν καθαρά. Όσοι επέλεξαν να αναμετρηθούν μόνοι τους, με τα ποσοστά τους των βουλευτικών εκλογών του 2012, είδαν τα ποσοστά τους αυτά να περιορίζονται. Ψευδείς και φευγαλέες εντυπώσεις μεταξύ 7 και 9 το σήμερα βράδυ δεν έχουν καμία αξία μπροστά στα πραγματικά αποτελέσματα.
Το μεγάλο δημοκρατικό ζήτημα είναι βέβαια τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής. Είναι επιτακτική η υποχρέωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που πιστεύουν στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα να αγωνιστούμε σθεναρά κατά του ναζισμού και της πολιτικής βίας.
Την άλλη Κυριακή, οι τοπικές κοινωνίες θα κάνουν τις οριστικές επιλογές τους σε δήμους και περιφέρειες διαλέγοντας ανθρώπους ικανούς, προοδευτικούς, αποτελεσματικούς, ενωτικούς.
Παράλληλα, έχουμε τις ευρωεκλογές και άρα πρέπει να έχουμε μια συνολική εικόνα που να είναι εικόνα προοδευτικής σταθερότητας.
Άκουσα τον κ. Τσίπρα να θέτει σήμερα και πάλι μετά από πολύ καιρό το ζήτημα του δημοψηφίσματος. Ίσως τώρα καταλαβαίνουν όλοι οι έλληνες πολίτες τι εννοούσα τις προηγούμενες μέρες μιλώντας για το πραγματικό ερώτημα που θα τεθεί το βράδυ των εκλογών και άρα πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι πολίτες καθ’ οδόν προς τον δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε σήμερα για δημοψήφισμα πέφτοντας ο ίδιος θύμα των τεχνητών εντυπώσεων που επιχείρησε να δημιουργήσει το κόμμα του σήμερα έως ότου βγουν τα πραγματικά αποτελέσματα.
Την άλλη Κυριακή λοιπόν χρειαζόμαστε μια εικόνα προοδευτικής σταθερότητας. Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, αλλά δυναμική κίνηση προς το καλύτερο. Προς την ασφαλή έξοδο από την κρίση, προς την αποκατάσταση αδικιών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κανονική λειτουργία μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης ουσιαστικά ισότιμης με τις άλλες.
Σας ευχαριστώ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk