Σε αύξηση κεφαλαίου για την άντληση τουλάχιστον 397 εκατ. eυρώ προχωρά ηAtticaBankγια την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από τα τελευταίαstresstestsτης Τράπεζας της Ελλάδος.

HAtticaBank, που κατάφερε να ανακεφαλαιοιηθεί πέρυσι χωρίς τη στήριξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στην τελική ευθεία για τη νέα κεφαλαιακή ενίσχυσή της.

Με βάση τις ίδιες πηγές, η διοίκηση της τράπεζας έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για την αύξηση κεφαλαίου, στα πλαίσια των οδηγιών της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στόχος της είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή καθώς και η προσέλκυση επενδυτών από την αγορά οι οποίοι θα πλαισιώσουν το βασικό της μέτοχο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ.

Παράλληλα,η τράπεζα προβαίνει ήδη σε κινήσεις δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου, ενέργεια που ενισχύει περαιτέρω την προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών.

Σημειώνεται ότι ηAtticaBankδεν συμμετέχει στα πανευρωπαϊκάstresstestsτα οποία θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, ενώ σήμερα πληρεί τους απαιτούμενους, από την Τράπεζα της Ελλάδος, δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Κύκλοι της αγοράς τονίζουν ότι εάν στην ενίσχυση των κεφαλαίων της Τράπεζας από τον στρατηγικό επενδυτή συνυπολογιστούν και οι δυνατότητες δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου, τότε η κεφαλαιακή ισχυροποίηση τηςAtticaBankαναμένεται να αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη.

Άλλωστε το μήνυμα που εκπέμπεται από πηγές της τράπεζας είναι ότι «ηAtticaBankθα τα καταφέρει και πάλι να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της».