Τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το ΠαΣοΚ, τις ευρωεκλογές και τη διαμάχη του με τον Στ. Θεοδωράκη.{{{ audio1 }}}
Για τη διαμάχη του με τον Στ. Θεοδωράκη
«Προς τιμήν του, με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί ο κ. Ραγκούσης για να μου συμπαρασταθεί και μου θύμισε ότι όταν ήταν υπουργός – και εγώ το είχα ξεχάσει για να είμαι ειλικρινής – τον είχα βοηθήσει να κάνει το νόμο για τη διαφάνεια των κομμάτων που δεν προχώρησε, επειδή άλλαξε υπουργείο ο κ. Ραγκούσης, και ήταν ένας δρακόντειος νόμος. Αυτά που λέω για το «Ποτάμι» ισχύουν και για το ΠΑΣΟΚ και για όλα τα κόμματα. Αν θέλει επιτέλους αυτός ο τόπος να βρει το φως του, όπως είχε γίνει κάποτε στη Γερμανία όταν ολόκληρος Κολ αποχώρησε επειδή δεν είχε φέρει διαφάνεια στο κόμμα του, πρέπει όλοι να μιλάνε καθαρά. Όχι με τέτοιο τρόπο. Δεν μπορώ να ξέρω τι δύναμη έχει το «Ποτάμι» στη Ρόδο, αλλά ξέρω ότι τον πλησίασαν κάποιοι δημοσιογράφοι και μου έκανε εντύπωση πόσα τέτοια ανόητα και αβάσιμα πράγματα ήξερε (ο κ. Θεοδωράκης) και τα είπε με τέτοια ευκολία. Αν είναι σωστά αυτά τα πράγματα, διότι δεν μπορώ να σας το επιβεβαιώσω, διερωτάμαι πώς ένας δημοσιογράφος υιοθετεί τέτοια πράγματα, με τέτοια ευκολία και φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός ενός νέου κινήματος, όταν διέπεται από τέτοιες ιδέες και τις αναπαράγει με τέτοια ευκολία.»
Για το μελλον του ΠΑΣΟΚ
«Οι δυνάμεις και οι ρίζες του είναι υπαρκτές. Δεν έχουν φύγει. Διότι θα αποδειχθεί σ’ αυτές τις εκλογές, ανεξάρτητα από το αν είναι διαμαρτυρόμενοι και δεν ψηφίσουν για κάποιο λόγο ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα μεγάλο θέμα (αν θα αμφισβητηθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος) και δεν θέλω να το συζητήσω αυτή τη στιγμή. Είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει τον ίδιο με ποιο τρόπο θα μετατρέψει σε πλειοψηφικό το ρεύμα των εκπροσώπων του στην Αυτοδιοίκηση. Με απασχολεί (το ρήγμα Βενιζέλου-Παπανδρέου) και με όλους τους τρόπους, με εκατέρωθεν πρωτοβουλίες, πρέπει να πάψει να υπάρχει. Όταν τσακώνεστε εσείς με κάποιον, ποτέ δεν έχει απόλυτη ευθύνη ο ένας από τους δύο, αλλά υπάρχουν μόνο διαφορές στα ποσοστά των ευθυνών. Δεν μπορεί να είναι ο ένας 100% πάλλευκος και ο άλλος 100% μαύρος. Όταν υπάρχει μια διένεξη, το ποιος έχει περισσότερο ή λιγότερο δίκιο, δεν νομίζω ότι είναι εύκολο κανείς να το δηλώσει.»
Για το αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα φέρει εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Βεβαίως. Πρώτα απ’ όλα, θα υπάρξει προβληματισμός. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει θέσει θέμα ανατροπής της κυβέρνησης, δεν θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί, αυτή θα είναι η πρώτη είδηση για τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει την επόμενη μέρα. Και επειδή έχω δει από τις δημοσκοπήσεις – αλλά περιμένω να το δω από τις εκλογές – ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των χώρων που θα στηρίξουν τους περιφερειάρχες και όσων θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό κάτι που θα απασχολήσει το ΠΑΣΟΚ. Ο χώρος των ψηφοφόρων είναι ένας δυναμικός χώρος, όπου όλοι κινούνται με βάση την προσωπική δυναμική του ηγέτη κάθε κόμματος.»



