Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότιμετά από εισήγηση των Τεχνικών του Συμβούλων,έκρινεότι ητεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού καικαταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιοαξιοποίησης,καικατά συνέπειαγίνεται αποδεκτή.
Σε επόμενη συνεδρίασή του,το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση τουφακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Στη συνέχεια,οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank)με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θαπροχωρήσουν στηναξιολόγησητου δικαίου και ευλόγου της οικονομικής προσφοράς για το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίεςκαι πρότυπα αξιολόγησης («fairness opinion»).

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγησητου Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων,θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή.Η διαδικασία αξιολόγησηςτης οικονομικής προσφοράς,σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.
Η Lamda Development μαζί με την κινέζικη Fosun και την Al Maabar από το Αμπου Νταμπι έχουν δεσμευτεί για επενδύσεις 7 δις. ευρώ στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου αλλά και στην παράκτια ζώνη, οι οποίες στην πλήρη ανάπτυξή τους θα δημιουργήσουν πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας.