Ως τις 4 Απριλίου οι νέες προτάσεις start up για το πρόγραμμα EGG

Ως τις 4 Απριλίου 2014 θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος EGG (enter grow go).

Ως τις 4 Απριλίου 2014 θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος EGG (enter grow go), δηλαδή τη θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων της Eurobank και του Corallia στην Αθήνα. Μάλιστα, στον δεύτερο κύκλο θα φιλοξενηθούν περισσότερες ομάδες (25 αντί 21 φέτος), ενώ τα κριτήρια συμμετοχής θα είναι πιο διευρυμένα.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος, δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-40 ετών, να απόφοιτοι ή εγγεγραμμένοι σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και να μην έχουν συστήσει εταιρία ή αν έχουν, αυτή να είναι μικρότερη των δύο ετών.
Η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει σε τρεις φάσεις. Στην α’ φάση θα γίνει ο έλεγχος των τυπικών προϋποθέσεων. Στη β’ φάση θα αξιολογηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια, με κριτήρια την πρωτοτυπία και την καινοτομία της ιδέας, τον στόχο και τα οφέλη του business plan, την ανάλυση του ανταγωνισμού, τους πόρους και τη βιωσιμότητα του πρότζεκτ και την επιχειρηματική ομάδα που θα το υλοποιήσει μέσα σε εννέα με 18 μήνες. Έτσι, θα επιλεγούν οι εξήντα καλύτερες προτάσεις.
Έπειτα, θα ακολουθήσει η τελική επιλογή της γ’ φάσης. Οι «60» θα κληθούν να παρουσιάσουν προφορικά το business plan τους μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας και οι 40 προτάσεις που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία, θα περάσουν στο επόμενο βήμα. Αυτό προβλέπει προφορική παρουσίαση κάθε επιχειρηματικής ιδέα μέσα σε 10 λεπτά της ώρας. Με βάση τις υψηλότερες βαθμολογίες, θα προκύψουν και τα 25 καλύτερα business plan που θα πάρουν τον δρόμο για το EGG.
«Από τις 21 νεανικές επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον 1ο κύκλο του προγράμματος, αρκετές έχουν ήδη αποκτήσει πελάτες, οι περισσότερες έχουν αυξήσει τα μέλη της ομάδας τους ή έχουν αποκτήσει νέους συνεργάτες, αρκετές έχουν δοκιμάσει ή ολοκληρώσει το «πρωτότυπο» προϊόν ή υπηρεσία τους. Επίσης όλες οι ομάδες έχουν εμβαθύνει στο επιχειρηματικό τους σχέδιο με τη βοήθεια των μεντόρων, έχουν δικτυωθεί και αποκτούν μια πιο ώριμη προσέγγιση της αγοράς στην οποία απευθύνονται, ενώ έχουν κάνει και σημαντική πρόοδο στην κατανόηση της επιχειρησιακής λειτουργίας. Πιστεύουμε ότι από το egg θα προκύψουν αρκετές βιώσιμες επιχειρήσεις και σίγουρα αρκετοί δημιουργικοί επιχειρηματίες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου.
«Αυτό το δείγμα γραφής μας δίνει θάρρος και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε με συνέπεια την πρωτοβουλία μας αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής μας κοινωνικής ευθύνης» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προσφέρουμε και θα προσφέρουμε χωρίς φειδώ τους απαραίτητους υλικούς και ανθρώπινους πόρους για να στηρίξουμε το πρόγραμμα».
«Όλα αυτά δεν θα ήταν σήμερα πραγματικότητα, αν έλειπε ο ενθουσιασμός, η πίστη, το όραμα όλων των εμπλεκομένων, των νέων επιχειρηματιών και συνεργατών τους, των συντονιστών που εργάζονται καθημερινά για την επίτευξη των στόχων, της συμβουλευτικής επιτροπής, των μεντόρων, των χορηγών και υποστηρικτών του egg και των εκπαιδευτών» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Corallia κ. Βασίλης Μακιός.
«Η χώρα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες της όταν προσέξει και δώσει αξία στο μυαλό των νέων ανθρώπων και τους εκπαιδεύσει να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους σε τομείς με μεγάλη προστιθέμενη αξία. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το δομημένο μοντέλο παροχών και συντελεστών που ακολουθήσαμε μας επιτρέπει να είμαστε σήμερα έτοιμοι, με σταθερές βάσεις, για την επόμενη «εκκόλαψη» που θα χαίρεται επίσης να συνεργάζεται, να καινοτομεί και να προοδεύει» πρόσθεσε.
«Αυτό το επιτυχημένο, πιστεύω πια, εγχείρημα, ανοίγει ένα νέο δρόμο για τη χώρα. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν και άλλοι τον προηγούμενο χρόνο και έτσι εκκολάφθηκαν πολλά «αβγουλάκια». Αυτό είχε αποτέλεσμα να βλέπουμε σήμερα να συντελείται, με αλυσιδωτές αντιδράσεις, μια αλλαγή στο τοπίο της νεανικής επιχειρηματικότητας στη χώρα, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Κινητοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, και κυρίως τους νέους και τους προτρέπει να δουν την επιχειρηματικότητα ως ένα σοβαρό «παιχνίδι» δημιουργίας, που θα τους δώσει την ευκαιρία να παράξουν πλούτο για τη χώρα και τους εαυτούς τους και να αποτελέσουν αξιοζήλευτο παράδειγμα στην κοινωνία» κατέληξε ο κ. Μακιός.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk