Προς πώληση θα διατεθεί το 67% του ΟΛΠ

Ποσοστό 67% των μετοχών του ΟΛΠ θα διατεθεί τελικά προς πώληση, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε το ΤΑΙΠΕΔ να αποστείλει στη Βουλή το σχέδιο της σύμβασης πώλησης του ΟΛΠ προκειμένου εκείνη να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Ποσοστό 67% των μετοχών του ΟΛΠ θα διατεθεί τελικά προς πώληση, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε το ΤΑΙΠΕΔ να αποστείλει στη Βουλή το σχέδιο της σύμβασης πώλησης του ΟΛΠ προκειμένου εκείνη να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές εβδομάδες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θέλησε να συμπεριλάβει στη σύμβαση ως κριτήριο για την επιλογή του πλειοδότη και τις επενδύσεις που αυτός θα κάνει στο λιμάνι (ανταποδοτικές και μη).

Τελικά κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ερμηνευόταν από την Κομισιόν ως αλλαγή του χαρακτήρα του διαγωνισμού, καθώς θα υπήρχε κίνδυνος οι Βρυξέλλες να εγείρουν θέμα κρατικών ενισχύσεων, γι’ αυτό και απαλείφθηκε από τους όρους της σύμβασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk