Διαστημικό… λούσιμο!

Στο τελευταίο βίντεο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μια μακρυμαλλούσα αμερικανίδα αστροναύτης παραδίδει μαθήματα λουσίματος και χτενίσματος για την ιδανική αιωρούμενη κόμη.

http://www.youtube.com/watch?v=M1lPU0nYb3s
Το λουκ «έβαλα το δάχτυλο στην πρίζα» είναι η πάγια μόδα για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Στο τελευταίο βίντεο από το πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο, μια μακρυμαλλούσα αμερικανίδα αστροναύτης παραδίδει μαθήματα λουσίματος και χτενίσματος για την ιδανική αιωρούμενη κόμη.

Η Κάρεν Νάιμπεργκ, μηχανολόγος μηχανικός της ΝASA, μπορεί να περηφανεύεται για τα μακριά, ίσια, ξανθά μαλλιά της. Σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, όμως, αυτό ειδικά το μαλλί μπορεί να είναι προβληματικό.

Μπάνιο με το… σταγονόμετρο

Δεδομένου ότι τα αποθέματα νερού στον ISS είναι περιορισμένα, η Νάιμπεργκ αρκείται σε μια μικρή σακούλα που εκτοξεύει νερό από ένα σωληνάκι. Καταβρέχει τα μαλλιά της, προσέχοντας να μην εκτοξευτούν σταγόνες νερού γύρω της, και στη συνέχεια απλώνει μια ποσότητα σαμπουάν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Έπειτα από λίγο τρίψιμο με μια πετσέτα, τα μαλλιά της «τρίζουν από καθαριότητα», όπως διαβεβαιώνει η ίδια, και είναι έτοιμα για ένα τελευταίο χτένισμα.

Για ταχύτερο στέγνωμα, η Νάιμπεργκ αφήνει τα μαλλιά της να αιωρούνται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το νερό που στεγνώνει από τα μαλλιά μετατρέπεται σε υγρασία, η οποία αφαιρείται από την τεχνητή ατμόσφαιρα του σταθμού και διοχετεύεται στο σύστημα ανακύκλωσης.

Το ίδιο σύστημα, το οποίο δέχεται και τα ούρα του πληρώματος, δίνει τελικά πόσιμο νερό.

Newsroom ΔΟΛ

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk