Σπ. Λυκούδης: «Ο ανασχηματισμός θα συζητηθεί στις αρχές Ιουλίου»

Την Πέμπτη 20/06/2013 ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στον Βήμα fm για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση

Την Πέμπτη ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης μιλά στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση.{{{ audio1 }}}

Για την αποψινή σύσκεψη των αρχηγών

«Νομίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Ο πρόεδρος μάς είπε ότι το θέμα του ανασχηματισμού και του τρόπου με τον οποίο θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει, το άφησαν για να το συζητήσουν μετά, στις αρχές του Ιούλη.»

Για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

«Η υπέρβαση της ΔΗΜΑΡ για να συμπράξει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με κόμματα που είχαν την ευθύνη για όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν είναι απείρως μεγαλύτερη από το «ναι μεν, αλλά». Είμαι καθαρός σ’ αυτό και από την αρχή που είχα ενστάσεις για το αν θα έπρεπε να μπούμε (στην κυβέρνηση). Σας το λέω ειλικρινά. Το θέμα είναι εάν αυτή η συμμετοχή θα έλυνε δυσκολίες ή θα βοηθούσε να πραγματωθούν καλύτερα κάποια πράγματα. Για μας, προτεραιότητα ήταν να έχουμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και όχι για το κατά πόσον θα ήταν καλύτερα αν είχαμε περισσότερα ή πιο βασικά στελέχη σ’ αυτό.»

Για τις απόψεις περί εξόδου από την κυβέρνηση

«Πάντα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Στο δικό μας κόμμα, όμως, η ομάδα των στελεχών που έχει ένσταση για τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση δεν είναι καν μειοψηφία. Είναι ένας ελάχιστος αριθμός στελεχών του κόμματος και με ενδιαφέρουσες και όχι μηδενιστικές απόψεις στο θέμα.»

Για την παρουσία Μανιτάκη-Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση και τον ανασχηματισμό

«Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τους υπουργούς της, αλλά αν χρειαστεί, θα το ξαναδεί το θέμα. Αυτό που έχουμε ως δεδομένο τώρα, είναι ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε τους ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε να μας εκπροσωπήσουν στο σχήμα. Εάν ο πρωθυπουργός της χώρας ή άλλοι υπουργοί δεν θέλουν την παρουσία τους, εμείς δεν πρόκειται να κωφεύσουμε. Αλλά η θέση μας είναι σαφής: εμείς πιστεύουμε ότι είναι πανάξια πολιτικά στελέχη και σοβαροί επιστήμονες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους βοηθάνε το κυβερνητικό σχήμα. Αν άλλοι τώρα έχουν άλλη άποψη, όλα σεβαστά είναι. Αν τεθεί το θέμα, δεν θα το συζητήσουμε;»

Για την αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας

«Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που πρέπει να τεθεί στη νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης είναι ο συλλογικός χαρακτήρας της. Οι αποφάσεις να είναι αποφάσεις όλων και καμίας ομάδας στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα. Αν υπήρχε αυτό, πολλά πράγματα θα είχαν λυθεί πριν φτάσουμε στις συναντήσεις των τριών αρχηγών.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk