Το σπίτι του αύριο σήμερα!

Ένα φουτουριστικό σπίτι όπου το γραφείο μεταμορφώνεται σε διαδραστικό «παράδεισο», το σαλόνι «ανοίγει» στην εξ αποστάσεως επικοινωνία και η κουζίνα πλημμυρίζει από συνταγές και «ζωντανούς» σεφ οραματίστηκε η Microsoft.

http://www.youtube.com/watch?v=ho00x7ZvDLw&feature=player_detailpage

Ένα φουτουριστικό σπίτι όπου το γραφείο μεταμορφώνεται σε διαδραστικό «παράδεισο», το σαλόνι «ανοίγει» στην εξ αποστάσεως επικοινωνία και η κουζίνα πλημμυρίζει από συνταγές και «ζωντανούς» σεφ οραματίστηκε η Microsoft.

Ο λόγος για ένα προηγμένο σύστημα που σχεδίασαν οι ειδικοί του αμερικανικού κολοσσού και συνδυάζει έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές με γιγαντοοθόνες, αισθητήρες και κάμερες που βρίσκονται κρυμμένες στον χώρο. Ανάμεσα στις προηγμένες λειτουργίες του συγκαταλέγονται πάγκοι κουζίνας που αναγνωρίζουν τα λαχανικά που τοποθετούνται πάνω τους προτείνοντας συνταγές οι οποίες προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες, έξυπνο σαλόνι για ατελείωτες ώρες διαδραστικής διασκέδασης, τηλεδιασκέψεων, ή ακόμη τεχνολογικά «προικισμένο» γραφείο για την άνετη οργάνωση επαγγελματιών.

Ταξίδι στο μέλλον

«Στις αρχές, αποστολή της Microsoft ήταν να βάλει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε κάθε γραφείο και σε κάθε σπίτι – ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος για την εποχή εκείνη» εξηγεί ο Στιβ Κλέιτον, εκπρόσωπος της εταιρείας. «Όταν οι ριζικές τεχνολογικές αλλαγές φαίνονται ήδη στον ορίζοντα, η απλή περιγραφή του μέλλοντος δεν είναι αρκετή – κάποιες φορές πρέπει απλά να δείξεις στον κόσμο τι εννοείς και να τους επιτρέψεις να το γευτούν».

Για τον λόγο αυτόν, η Microsoft δημιούργησε το Envisioning Center. «Πρόκειται για ένα κέντρο βασισμένο στο πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες για να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, να την κάνουν πιο ευχάριστη, κάποιες φορές με μικρά βήματα και κάποιες άλλες μέσα από πραγματικά επαναστατικούς τρόπους» προσθέτει ο Κλέιτον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγκατάσταση φιλοξενεί διάφορα σενάρια που διαδραματίζονται στον χώρο του σπιτιού και του γραφείου που έχουν εμπνευστεί οι ερευνητικές ομάδες της Microsoft Research.

«Προσωπικά, θεωρώ ότι για εμάς το Envisioning Center είναι σαν ένα νέο αυτοκίνητο concept, το οποίο ταξιδεύει τους επισκέπτες μέσα από μελλοντικές τεχνολογίες και δέχεται τα σχόλια και την αλληλεπίδρασή τους» καταλήγει ο Κλέιτον.

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk