• Αναζήτηση

Διάφανο smartphone… αύριο;

Το επόμενο βήμα στην αγορά των smartphones φαίνεται ότι έκανε η ταϊβανέζικη εταιρεία Polytron Technologies. Δημιούργησε μια διάφανη συσκευή, που χάρη στην τεχνολογία Switchable Glass, επιτρέπει την χρήση της τόσο από την εμπρόσθια όσο και από την οπίσθια πλευρά της.

Το επόμενο βήμα στην αγορά των smartphones φαίνεται ότι έκανε η ταϊβανέζικη εταιρεία Polytron Technologies. Δημιούργησε μια διάφανη συσκευή, που χάρη στην τεχνολογία Switchable Glass, επιτρέπει τη χρήση της τόσο από την εμπρόσθια όσο και από την οπίσθια πλευρά της.

Πώς λειτουργεί

Το εντυπωσιακό πρότυπο που ανέπτυξε η εταιρεία διαθέτει επιφάνειες αγώγιμων οργανικών φωτοδιόδων (OLED), οι οποίες προβάλλουν εικόνες με τη βοήθεια μορίων υγρών κρυστάλλων. Η μεταφορά του ηλεκτρικού φορτίου πραγματοποιείται μέσω διάφανων καλωδίων.

Όταν το φουτουριστικό κινητό είναι απενεργοποιημένο τα συγκεκριμένα μόρια ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους δημιουργώντας μια «γαλακτώδη» σύνθεση. Οταν πάλι είναι ενεργοποιημένο, τότε τα μόρια «δραστηριοποιούνται» οπτικοποιώντας τις λειτουργίες της συσκευής και εμφανίζοντας κείμενο και εικόνες.

Υπάρχουν, παρόλα αυτά, μέρη του κινητού τα οποία δεν είναι διάφανα για την ώρα, όπως π.χ. οι κάρτες SD και SIM. Μικρόφωνο, κάμερα και μπαταρία είναι επίσης ορατά και σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας πρόκειται να «κρυφτούν» πίσω από μια επιφάνεια από σκούρο γυαλί. Στόχος των ειδικών τώρα είναι η ανάπτυξη μιας μικρότερης μπαταρίας ιόντων-λιθίου, η οποία δεν θα μαγνητίζει το βλέμμα του χρήστη. Το διάφανο κινητό για πολλά… χάδια μπρος-πίσω δεν αποκλείεται να αγγίξει τη γραμμή παραγωγής εντός του έτους, κατά τα φιλόδοξα σχέδια των ειδικών της κατασκευάστριας εταιρείας του.

«Το συγκεκριμένο κινητό πρόκειται να γίνει πραγματικότητα μέχρι το τέλος του 2013. Πιστέψτε με» υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της Polytron, Σαμ Γιού.

Εξυπνο και..διάφανο

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk