Και η δικαιοσύνη;

Και η δικαιοσύνη; | tovima.gr

Η περίπτωση της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι ενδεικτική. Οι συνδικαλιστικές και κομματικές «φυλές» της Ελληνικής κοινωνίας, ΔΕΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΥΡΙΑΝΗ κλπ, σε αγαστή συνεργασία με το δικομματικό κράτος της μεταπολίτευσης έχουν εγκαθιδρύσει στη χώρα ένα καθεστώς πρωτοφανούς ανομίας.

Στα πλαίσια αυτού του καθεστώτος εργαζόμενοι που θέλουν τόσον καιρό να δουλέψουν, εμποδίζονται από κομματικούς τραμπούκους, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι ταυτόχρονα και απεργοί. Στο πολιτικό μας σύστημα όμως, το θεμελιώδες δικαίωμα της εργασίας χρειάζεται προστασία εκ μέρους της ανεξάρτητης εξουσίας της δικαιοσύνης.

Η προκλητική απουσία της τελευταίας σε πάρα πολλές παρόμοιες με της «Χαλυβουργίας» περιπτώσεις αρχίζει-σε συνθήκες κρίσης-να ερμηνεύεται ως σχεδιασμένη επίθεση ενάντια στο πολίτευμά μας. Ας θυμηθούμε απλώς την ολοκληρωτικλή απουσία ενεργοποίησης της δικαιοσύνης όταν τόσα χρόνια αυθαίρετες μειοψηφίες καταστρέφουν, καίνε, σπάνε, εμποδίζουν στοιχειώδεις λειτουργίες της πολιτείας και της κοινωνίας και καταπατούν ασύστολα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

Στο θεσμικό οπλοστάσιο της δημοκρατίας μας διαθέτουμε όπλα που μπορούν να μας προστατεύσουν από την απουσία της ανεξάρτητης εξουσίας της δικαιοσύνης;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk