Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία «Ιερά τύμπανα της γης»

Την Παρασκευή 01/06/2012 στην εκπομπή «Αυτοί τα είπαν εμείς τα σχολιάζουμε» με τη Νατάσα Μπαστέα και το Στέλιο Βραδέλη (καθημερινά 16:00-17:00)

Μερικοί από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες κρουστών απ’ όλο τον κόσμο, συναντιούνται στην Αθήνα, την Τρίτη 5 Ιουνίου, στο θέατρο της Δόρας Στράτου στο λόφο του Φιλοπάππου.

Τα «Ιερά Τύμπανα Της Γης» θα ηχήσουν κάτω από το πανσέληνο φεγγάρι του αττικού ουρανού, μεταδίδοντας ένα οικουμενικό ρυθμικό μήνυμα, μέσα από τις ερμηνείες σπουδαίων μουσικών που θα έρθουν ειδικά για αυτή τη συναυλία από την Αφρική, την Κούβα, την Ινδία και θα συμπράξουν με Ελληνες μουσικούς σε μια μοναδική μουσική χορευτική γιορτή, όπου το κάθε σχήμα θα μας μυήσει στις μουσικές παραδόσεις του, μέσα από τη μυσταγωγία του ρυθμού και της μελωδίας.
Αυτή η μοναδική συνύπαρξη τόσων μουσικών σε μια σκηνή καθιστά την βραδιά σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, από αυτά που σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό, που έχει αποδείξει ότι αγαπά και το ρυθμό και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συνυπάρξεις. {{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*

Η γιορτή κρουστών αποδεικνύει ότι η μουσική παγκοσμιοποίηση μπορεί να έχει μια ουσιαστική υπόσταση όσο επιτρέπει διαφορετικές μουσικές κουλτούρες να δοκιμάσουν τη συνύπαρξη τους, σεβόμενη η καθεμία την ύπαρξη της άλλης, ερχόμενη σε αληθινό μουσικό διάλογο.

Την συναυλία «Ιερά Τύμπανα Της Γης» διοργανώνει η A.P.C (Αfrican Percussions Community), σε συνεργασια με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης Elinepa (ellinepa.org)

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*

Συμμετέχουν τα παρακάτω σχήματα και μουσικοί:

Ινδία

Ram Kumar Mishra: Κρουστά Tabla

Reshma Srivastava: Σιτάρ

Κούβα

«Κρουστά Bata»
Carlos Menendez (congas, bata)
Akemis Teran Carrera (τραγούδι)
Groupo Inle
Σταύρος Νταντούς
Αγγελος Πολυχρόνου
Γιωργος Γληνός (χορωδία)
Δήμητρα Μητσογιάννη (χορωδία)
Περικλής Μπιτσόπουλος (χορωδία)

Αφρική

Harouna Dembele (djembe & balafon)

A.P. ensemble & friends:
Αντώνης Παππαδόπουλος (Seli Kanou) (κρουστά)
Δάφνη Ασημακοπούλου (ANASA) (κρουστά)
Θοδωρής Χιώτης (κρουστά)
Νίκος Πολυχρονίδης (κρουστά)
Ναράιαν Πρότιν (κρουστά)
Κατερίνα Καρατζή (κρουστά,, τραγούδι, χορός)

* Στους διαγωνισμούς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα sms που θα αποστέλλονται στο 54010 κατά τη διάρκεια της εκάστοτε εκπομπής


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk