Μέρκελ: «Οχι στη χαλάρωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την Τετάρτη οποιαδήποτε σκέψη για χαλάρωση των δημοσιονομικών προγραμμάτων προσαρμογής στις υπερχρεωμένες χώρες της ΅Ευρωζώνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την Τετάρτη οποιαδήποτε σκέψη για χαλάρωση των δημοσιονομικών προγραμμάτων προσαρμογής στις υπερχρεωμένες χώρες της ΅Ευρωζώνης.

«Συμφωνούμε ότι, ειδικά στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρούνται τα προγράμματα και οι κανόνες έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί η Ευρωζώνη», είπε μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας.

Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) εξέφρασε την Τετάρτη την ανησυχία του για την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, λέγοντας ότι όσο συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο, αποκλείεται να γίνουν ξένες επενδύσεις στη χώρα.

Οι ξένες επιχειρήσεις δεν θα επενδύσουν στην Ελλάδα «από αλτρουισμό», αλλά μόνο εάν υπάρξει σταθερότητα, είπε ο πρόεδρος του BDI Χανς Πέτερ-Κάιτελ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Αλλά (αυτήν τη στιγμή) δεν μπορούμε να πούμε σε καμία επιχείρηση τι είδους συνθήκες τις περιμένουν εκεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Γερμανών βιομηχάνων, εφόσον η χώρα δεν δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει ευρωπαϊκή πορεία, το ζήτημα των επενδύσεων θα παραμένει μετέωρο.

Σχετικά με το επαπειλούμενο πολιτικό κενό στην Ελλάδα, είπε ότι «δεν ξέρω που θα βγάλει αυτή η κατάσταση και ανησυχώ πολύ».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απυήθυνε έκκληση προς τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της Γερμανίας να εγκρίνουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον ESM, πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.

Η καγκελαρία επιθυμεί η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν η Βουλή κλείσει για τις θερινές διακοπές, στις 29 Ιουνίου, είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία