Μικρή πτώση για τα spreads Iταλίας και Ισπανίας

Ελαφρά χαμηλότερα κινούνται την Τετάρτη τα spread των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, εν μέσω του γενικότερου θετικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια

Ελαφρά χαμηλότερα κινούνται την Τετάρτη τα spread των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, εν μέσω του γενικότερου θετικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια.

Παράλληλα, τεχνικά ακάλυπτη έμεινε -ξανά- δημοπρασία γερμανικών ομολόγων εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας (32 ετών), στην οποία η Γερμανία δανείστηκε με αρκετά χαμηλά επιτόκια.

H Γερμανία εξέδωσε 32ετούς διάρκειας ομόλογα, στοχεύοντας σε άντληση 3 δισ. ευρώ. Η κάλυψη όμως ήταν αδύναμη, με τις προσφορές να φτάνουν μόνο τα 2,75 δισ. ευρώ -και έτσι περιορίστηκε σε άντληση 2,4 δισ. ευρώ με μέσο επιτόκιο 2,41%.

Πρόκειται για την τρίτη τεχνικά ακάλυπτη δημοπρασία γερμανικών ομολόγων -με αναλυτές να τονίζουν πως η εξέλιξη δεν θα πρέπει να θεωρείται ανησυχητική και οφείλεται κυρίως στα χαμηλά επιτόκια που αποθαρρύνουν τους επενδυτές.

Το spread των ιαπανικών διετών ομολόγων υποχωρούσαν το απόγευμα της Τετάρτης κατά 17 μονάδες βάσης.

Ανάλογη ήταν και η υπόχωρηση στα ιταλικά διετή ομολόγα, τo spread των οποίων κυμαινόταν κατά επτά μονάδες χαμηλότερα.

Σημειώνεται επίσης πως η γερμανική υπηρεσία δημόσιου δανεισμού είναι κατά κανόνα πιο σταθερή, συγκριτικά με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών, στους στόχους της για δανεισμό σε συγκεκριμένα επίπεδα επιτοκίων -και έτσι οι γερμανικές δημοπρασίες είναι πιο «επιρρεπείς» σε χαμηλότερη κάλυψη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk