Εκλογές και στο βάθος… Παπαδήμος!

Εκλογές και στο βάθος… Παπαδήμος! | tovima.gr

Σε λίγες μέρες ανακοινώνεται (;) η ημερομηνία των εκλογών. Θα μου πείτε γιατί βάζω ερωτηματικό… Βάζω γιατί πρώτον αμφιβάλλω για την ημερομηνία εκλογών… ΟΛΟΙ λένε για ημερομηνίες αλλά επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει ακόμα. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να μας βάζει σε κάποιες σκέψεις… Επίσης αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα και τον σκοπό αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Να γίνουν εκλογές γιατί θα υπάρξει αυτοδυναμία και θα κυβερνηθεί η χώρα; Δεν υπάρχει περίπτωση!! Να γίνουν εκλογές για να βγει πρώτο κόμμα το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο εκτός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ούτε αυτό υπάρχει περίπτωση!! Ο μόνος λόγος που γίνονται οι εκλογές θεωρώ πως είναι για να “τιμωρηθούν” βάση ποσοστών τα δυο μεγάλα κόμματα. Θα πάρει η ΝΔ 25%; Θα πάρει το ΠΑΣΟΚ 20%; Και τι θα αλλάξει;; Τίποτα!!!

Υπό άλλες συνθήκες σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής και πολιτικής κρίσης η Αριστερά θα έπαιρνε 30-40%..Εδώ όμως για άλλη μια φορά τα κόμματα της Αριστεράς θα έχουν τα ίδια ποσοστά. Ο λόγος; Απλός και κατανοητός. ΔΕΝ θέλουν να Κυβερνήσουν..Όχι τώρα, εδώ και χρόνια..Απλά τώρα είναι η στιγμή της επιβεβαίωσης. Ότι η Αριστέρα δεν θέλει και δεν μπορεί..Δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη στον κόσμο.

Το ΚΚΕ τι λέει εδώ και χρόνια; Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ να φύγουμε από την Ευρώπη, να βγούμε από το ΕΥΡΩ, να φύγουν ΟΛΕΣ οι πολυεθνικές εταιρείες, Σοσιαλιστική πολιτική (Σε οποιαδήποτε χώρα έχει βγει Κομμουνιστικό κόμμα ο μισθός είναι 200 ευρώ και ο κόσμος πεινάει π.χ. Κούβα) κλπ.. Το μόνο σεβαστό στο ΚΚΕ είναι ότι έχει πολιτική άποψη και λύση. Το ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στο να φωνάζει, στο να δημιουργεί διάφορα κινήματα, τύπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ, ΔΕΝ….. Του αρέσει με λίγα λόγια να υπάρχει για να φωνάζει. Να είναι μια πηγή αντίδρασης, χωρίς καμιά εφικτή και εφαρμόσιμη πρόταση.

Αυτό που λέει είναι να φύγουν οι πολυεθνικές και ανάπτυξη της δικής μας παραγωγής. Και πες ότι να κάνουμε δικής ανάπτυξη…Να παράγουμε και να καταναλώνουμε τις δικές μας παραγωγές. Αυτό μέσα σε τι χρονικό διάστημα θα γίνει;;; Και μέχρι τότε;; Τι; Πετρέλαιο από που θα εισάγουμε; Φάρμακα; Αλλά μάλλον πολλά ρωταω,,, Το κόμμα του κ. Καμμένου δεν θα το σχολιάσω. Το μόνο που θέλω να υπενθυμίσω είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος ήταν βασικό στέλεχος και Υφυπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή……

Δημοκρατική Αριστερά. Ένα κόμμα που έχει για Πρόεδρο έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο και ρήτορα τον κ. Κουβέλη. Σεβαστή προσωπικότητα. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν δείχνει να έχει ικανότητες για κάτι παραπάνω.. Και δεν έχει καμιά διαφορετική λύση…Αυτό αποδεικνύεται και στο ότι στις τελευταίες δηλώσεις που κάνουν στελέχη του λένε “Εφόσον έχουν υπογραφεί τα μνημόνια δε μπορούμε να μην τα εφαρμόσουμ唨. Άρα; Τι διαφορετικό θα κάνει;

Οπότε ερχόμαστε στα δυο μεγάλα κόμματα.Πασόκ-ΝΔ. Βενιζέλος-Σαμαράς. Το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη πρόκληση στην Ιστορία τους. Καλείται να δώσουν μια μάχη . Έχει Κυβερνήσει τα περισσότερα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση. Έχει ευθύνες. Τεράστιες. Αλλά δε μπορεί να ξεχάσει ο κόσμος ότι όποια καλά έχουν γίνει στην Ελλάδα έχουν γίνει επί ΠΑΣΟΚ. Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς. Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να ξεχάσει την καταστροφική 6ετία 2004-2009. Έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση. Επίσης έχει για Πρόεδρο ένα πρόσωπο που αμφισβητείται και μέσα στο ίδιο το κόμμα αλλά και απ’ έξω.

Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σαμαράς έχει δεχθεί έντονες κατηγορίες για τα μαζικά κύματα μεταναστεύσεων από την Αλβανία το 1993 Για άλλα κόμματα δε θα μιλήσω διότι δε τα θεωρώ υπαρκτά.. Δε μπορώ δλδ να διανοηθώ ότι στη Βουλή θα έχουμε ακροδεξιά σε κόμματα. Διότι ζω στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, σε μια χώρα που έχει ζήσει πολέμους, έχει ζήσει πολλούς κατακτητές..Δε νομίζω ότι θα θέλαμε να κάνουμε στροφή σε παλιές και μαύρες σελίδες της Ιστορίας μας.

Σύμφωνα με όλα αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με τη λογική ότι δε θα υπάρξει αυτοδυναμία οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι την επόμενη μέρα των εκλογών Πρωθυπουργός θα είναι πάλι ο κύριος Παπαδήμος… Ή τέλος πάντων κάποιος αντίστοιχος… Επίσης το μόνο διαφορετικό την επόμενη μέρα των εκλογών είναι ότι θα έχουμε και περισσότερα κόμματα…

Υ.Γ. Τον Μάιο πιθανόν να έχουμε νέα μέτρα ή νέα μνημόνια…. Θα ξαναπάμε πάλι σε εκλογές;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk