– Πώς είναι να είστε αρθρογράφος για την επιχειρηματική σκηνή της τεχνολογίας αυτό τον καιρό; Πρέπει να είναι μια συναρπαστική εποχή για τον τομέα σας…
Ως columnist, η δουλειά μου είναι να γράφω και για τα κοινωνικά στοιχεία της βιομηχανίας της τεχνολογίας αλλά και για τις επιχειρήσεις τις ίδιες, οπότε συχνά εστιάζω στους ανθρώπους και λιγότερο στα προϊόντα. Σήμερα, η Ευρώπη είναι μια συναρπαστική, ανερχόμενη αγορά και είναι ενδιαφέρουσα στιγμή για να ασχοληθείς μαζί της. Υποθέτω η κύρια πρόκληση που έχω να αντιμετωπίσω είναι να μη με “ρουφήξουν” οι τόσες πολλές πτυχές του θέματος!

– Η εντύπωση που έχει κάποιος όταν παρατηρεί success stories συγκεκριμένων entrepreneur των Νέων Μέσων είναι ότι γυρεύουν περισσότερο το να πείσουν πως η ιδέα τους είναι ανεκτίμητη και έπειτα να την πουλήσουν σε κάποιον από το να την αναπτύξουν πλήρως. Κάποιος μπορεί να σχολιάσει πως δρουν κάπως ψυχρά απέναντι στα δημιουργήματά τους. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Φυσικά και είναι ψυχροί. Το να είσαι entrepreneur έχει να κάνει με τη δουλειά και όχι με το κοινωνικό καλό. Αν γυρεύεις ρομαντικά πράγματα γύρω από τη φιλανθρωπία, υπάρχουν πολλά μπλογκ στο web που μπορεί να σε αφορούν. Το να ξεκινάς μια επιχείρηση έχει να κάνει με το να κάνεις κάτι να λειτουργήσει καλύτερα και με το να κερδίσεις χρήματα. Το πρόβλημα με την Ευρώπη είναι πως αυτή τη στιγμή οι επιχειρηματίες πουλούν και διαβαίνουν την έξοδο πολύ νωρίς και δεν βγάζουν αρκετά χρήματα και όχι το ότι πρόκειται για ψυχρόαιμους καπιταλιστές!

O Μάιλο Γιαννόπουλος είναι αρθρογράφος τεχνολογίας στη βρετανική εφημερίδα Independent. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τον ίδιο εδώ και εδώ.