* Απρόβλεπτη και ενίοτε παράλογη η φύση του ανθρώπου. Πάρτε για παράδειγμα τους Αμερικανούς, οι οποίοι τώρα που απέκτησαν σέξι πρόεδρο και σέξι προεδρίνα (που θα μπορούσαν να τους… εμπνέουν), αντί να του δώσουν να καταλάβει, έχουν περιορίσει το σεξ. Να υποθέσω ότι η εποχή Τζορτζ Μπους ή η εποχή Μπιλ Κλίντον ήταν πιο αφροδισιακές για τους ψηφοφόρους;

* Σύμφωνα λοιπόν με νέα έρευνα, οι αμερικανοί έφηβοι αλλά και οι νεαροί ενήλικοι κάνουν πολύ λιγότερο σεξ απ’ ό,τι έκαναν οι γονείς τους όταν βρίσκονταν στην ηλικία τους. Τι ευθύνεται γι’ αυτό;

* Ο νεοσυντηρητισμός βεβαίως, καθώς μετά τη σεξουαλική επανάσταση οι ΗΠΑ διάγουν την περίοδο «ποτέ σεξ πριν από τον γάμο» (ή πριν από την ενηλικίωση). Υπάρχει όμως και η εκδοχή που θέλει τους γονείς να ανησυχούν για το AIDS και να αποτρέπουν τα παιδιά τους από τις ερωτικές συνευρέσεις. Οπως, λέω εγώ, υπάρχει και η φοβερή αποξένωση των ανθρώπων: οι σύγχρονες κοινωνίες είναι κοινωνίες γεμάτες μοναχικές καρδιές, όπου ο ένας δεν τολμάει να πλησιάσει τον άλλον, όχι για να του προτείνει πονηρά πράγματα, αλλά ούτε καν για ν’ ανταλλάξουν μια «καλημέρα», μια γνώμη, μια καθημερινή κουβέντα.

* Αν στις ΗΠΑ πληθαίνουν οι ανέραστοι, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού πληθαίνουν οι άυπνοι. Ολο και περισσότεροι Βρετανοί χρειάζονται υπνωτικά χάπια προκειμένου να παραδοθούν στις αγκάλες του Μορφέα.

* Την ίδια στιγμή οι ειδικοί προειδοποιούν: Η έλλειψη ύπνου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον οργανισμό μας, όπως διαβήτη ή καρδιακές παθήσεις. Οπότε… Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, ιταλοί μακαρονάδες και όλοι οι άλλοι, οι αγχωμένοι και ταλαιπωρημένοι πολίτες αυτού του κόσμου, πρέπει να ξαναβρούν επειγόντως τον ύπνο τους!

* Παραμένουμε στην Αγγλία για να καταγγείλουμε ένα σκάνδαλο: Το υπουργείο Αμυνας της χώρας πλήρωσε για λαμπτήρες 30 φορές πάνω από την κανονική τιμή τους. Για να έχουν άπλετο φως κατά τις δύσκολες ώρες της αϋπνίας ή της σκοπιάς οι φύλακες του έθνους.

* Την αποκάλυψη έκανε ο βρετανικός Τύπος, ο οποίος έβγαλε στη φόρα και άλλες σπατάλες: το ίδιο υπουργείο αγόραζε ειδικές βίδες για Land Rover αυτοκίνητα προς 120 ευρώ τη μία, τη στιγμή που στοίχιζε μόλις τρία. Κατά τ’ άλλα, η κυβέρνηση απέρριψε την αίτηση της βασίλισσας Ελισάβετ για επιπλέον επίδομα θέρμανσης στο Μπάκιγχαμ. Εμ, βέβαια! Πού να βρουν χρήματα για καυσόξυλα όταν πληρώνουν χρυσές τις βίδες; Και τουρτουρίζει τώρα η Μεγαλειοτάτη μέσα στον χειμώνα…

***

Κύριε διευθυντά

Το Κράτος που παρακολουθεί αδιαμαρτύρητα έναν από τους εκλεγμένους από τον λαό εκπροσώπους του να καπνίζει αρειμανίως σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως έκανε τις προάλλες η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο τηλεοπτικό στούντιο (στην εκπομπή «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλο) δεν δικαιούται να επιβάλλει πρόστιμα στους πολίτες που καπνίζουν στους δημόσιους χώρους. Εκτός αν στην Ελλάδα του 2011 υπάρχουν πράγματι πολίτες δύο ταχυτήτων: οι 300 που κάνουν ό, τι τους… καπνίσει και οι υπόλοιποι, οι οποίοι οφείλουν να υπακούουν στους νόμους των 300.

Μετά μεγάλου εκνευρισμού
Πανδώρα