* Κεφαλαιαγορά: Τη διαγραφή από το ΧΑ των μετοχών της εταιρείας Αγροτική Ασφαλιστική έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επίσης, ενέκρινε το περιεχόμενο του περιληπτικού σημειώματος και του σημειώματος μετοχικού τίτλου της εταιρείας ΡΕΑ Γυναικολογική Κλινική για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με δημόσια προσφορά μετοχών χωρίς την εισαγωγή τους στο ΧΑ.

* Βάρδας: Στο πλαίσιο του ορθολογισμού του δικτύου σημείων πώλησης και υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της εταιρείας, η εταιρεία προχώρησε στο άνοιγμα νέων σημείων πώλησης, καθώς και σε αλλαγή brand σε ήδη υπάρχοντα καταστήματα. Επιπρόσθετα προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων κυρίως μικρού εμβαδού και χαμηλού όγκου πωλήσεων. Οι ανωτέρω αλλαγές, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, γίνονται για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της λειτουργίας της επιχείρησης.

* Εδραση: Πέντε νέα έργα γεωτεχνικού αντικειμένου, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 4,850 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ ανέλαβε η θυγατρική της στη Ρουμανία Εdrasis Construct Grup. Αφορούν: 1) Εργασίες πασσάλων θεμελίωσης στην Κοστάντζα, 2) εργασίες βελτίωσης εδάφους στην Κοστάντζα, 3) εργασίες βελτίωσης εδάφους και μικροπασσάλων στο εργοστάσιο θερμικής παραγωγής ενέργειας στο Τουρτσένι, 4) εργασίες βελτίωσης εδάφους για κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στην Μπραΐλα και τέλος 5) εργασίες βελτίωσης εδάφους για κατασκευή-εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Ντορομπάντου.

* Μηχανική: Σε αγορά 3.000 κοινών μετοχών της Μηχανικής, αξίας 1.380 ευρώ, προέβη στις 6/10 ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας κ. Π. Εμφιετζόγλου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυρία Μελίνα Εμφιετζόγλου, διευθύνουσα σύμβουλος, προέβη την 5η Οκτωβρίου σε αγορά 3.700 κοινών μετοχών αξίας 1.524 ευρώ και 4.000 προνομιούχων μετοχών αξίας 1.390 ευρώ και την 6η Οκτωβρίου σε αγορά 23.200 κοινών μετοχών αξίας 10.568 ευρώ και 27.000 προνομιούχων μετοχών αξίας 9.875 ευρώ.

* ΜLS Πληροφορική: Την ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά της εφαρμογής πλοήγησης Destinator Τalk and Drive για τα κινητά τηλέφωνα iΡhone της Αpple, ανακοίνωσε χθες η βορειοελλαδίτικη εταιρεία.

* Scan: Δεκατρία νέα έργα σε ισάριθμες επιχειρήσεις, των οποίων το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό υπερβαίνει τους 8.000 εργαζομένους, ανέλαβε στο εννεάμηνο του 2010 η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο ολοκληρωμένης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Οι εταιρείες που επέλεξαν την υπηρεσία ScanΗRΜS είναι οι Αποθήκες Αιγαίου (Αegean), Γρηγόρης Μικρογεύματα, Ευρώπη, ΚΑΕ, Χατζόπουλος Α., Αlpha Δορυφορική Τηλεόραση, Αrcelormittal Construction Ηellas, Ηouse Μarket, LG electronics, Νeoset, ενώ η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Ναυτεμπορική και η Goldair Εξυπηρέτηση Εδάφους.