«Καμία έκδοση ομολόγων δεν έχει υπογράψει ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκε αποκλειστικά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον αρμόδιο υφυπουργό» τονίζουν σε γραπτή δήλωση τους συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά την κατάθεση του ενός εκ των τριών μετόχων και κατηγορουμένων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Σοφοκλή Πρινιωτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πρινιωτάκης στην κατάθεσή του απέδωσε ευθύνες για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Πέτρο Δούκα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, «ο κ. Πρινιωτάκης ανέφερε ότι οι ίδιοι αυτοί υπουργοί αποφάσισαν και μεθόδευσαν την έκδοση του επίμαχου ομολόγου».

Οι συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη επιρρίπτουν τις ευθύνες για την εμπλοκή του ονόματος του κ. Αλογοσκούφη στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι «για μια ακόμα φορά επιχειρεί με γκαιμπελικές μεθόδους, που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα».

«Το γεγονός ότι ουδέποτε ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από την αρμόδια επιτροπή αναφέρθηκε σε υπογραφή οποιουδήποτε ομολόγου από τον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος, άλλωστε, δεν είχε καμία σχετική αρμοδιότητα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Από τις έξι αναφορές στο όνομα του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη κατά την κατάθεση του μάρτυρα, οι τρεις έγιναν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι άλλες τρεις σε ερωτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του τύπου ‘ποια ήταν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών» υπογραμμίζουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη.

Εν τω μεταξύ, την έξοδο από την φυλακή του Θόδωρου Πρινιωτάκη, ενός εκ των τριών υπευθύνων της «Ακρόπολις ΑΧΕ», που κατηγορούνται για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου που αγόρασαν Ασφαλιστικά ταμεία το 2007, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η Εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου.

Η εισαγγελέας, έπειτα από σχετική προσφυγή του κατηγορούμενου, προτείνει στο Συμβούλιο την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Θόδωρου Πρινιωτάκη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

Προσωρινά κρατούμενοι για την ζημιογόνα, σύμφωνα με την δικογραφία, αγοραπωλησία του ομολόγου παραμένουν και οι άλλοι δύο υπεύθυνοι της «Ακρόπολις» Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης.