* Αntofagasta: Σημαντική αύξηση κερδών κατά 91,4% ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η εταιρεία εξόρυξης χαλκού, προχωρώντας ωστόσο σε υποβάθμιση του στόχου παραγωγής για το 2010. Τα κέρδη ανέρχονται σε 451,2 εκατ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 45,8 σεντς ανά μετοχή. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 είχε καταγράψει κέρδη 235,7 εκατ. δολ. τα οποία αντιστοιχούσαν σε 23,9 σεντς ανά μετοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, κινητήριος δύναμη ήταν η ενίσχυση της παραγωγής (αύξηση κατά 15,9% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009) και οι βελτιωμένες τιμές των εμπορευμάτων το πρώτο εξάμηνο του έτους. Για το 2010, ωστόσο, η εταιρεία αναμένει η παραγωγή χαλκού να διαμορφωθεί στους 530.000 τόνους, οριακά χαμηλότερα της αρχικής εκτίμησης για το σύνολο του έτους. * WΡΡ Ρlc: Για ταχεία ανάκαμψη του τομέα διαφημιστικών δαπανών έκανε λόγο χθες σε ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών marketing παγκοσμίως από πλευράς εσόδων, αναφέροντας παράλληλα ότι τα έσοδά της και τα κέρδη της παρουσίασαν εκτόξευση στο α΄ εξάμηνο του έτους. Τα έσοδα του ιρλανδικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 3,5% στα 4,44 δισ. στερλίνες σε σχέση με τα 4,29 δισ. στερλίνες την ίδια περίοδο πέρυσι και εμφανίστηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για έσοδα 4,41 δισ. στερλινών. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 150,8 εκατ. στερλίνες, σημειώνοντας άνοδο 39%.

* Βurger Κing: Μειωμένα ήταν τα καθαρά κέρδη και τα συνολικά έσοδα της αμερικανικής αλυσίδας γρήγορης εστίασης κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης της. Τα κέρδη υποχώρησαν στα 49 εκατ. δολάρια (36 σεντς ανά μετοχή) από τα 58,9 εκατ. δολάρια (43 σεντς ανά μετοχή), πριν από έναν χρόνο. Τα συνολικά έσοδα, τα οποία περιλαμβάνουν και τα καταστήματα franchise, μειώθηκαν ελαφρώς στα 623 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον έναν χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο για το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου, εμφάνισαν πτώση 0,7%, επηρεασμένες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

* 3Μ: Στον διπλασιασμό των εκτιμήσεών της για την αξία των δαπανών, κυρίως για εξαγορές, στις οποίες θα προχωρήσει το 2010 προέβη χθες η κορυφαία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρολογικών ειδών, ειδών γραφείου, Υγείας κτλ. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διοίκηση της 3Μ ανέφερε ότι θα δαπανήσει περίπου 1 δισ. δολάρια για εξαγορές. Το ποσό αυτό ενδέχεται να διπλασιαστεί ανάλογα με το πόσο επιτυχείς θα είναι οι προσφορές της εταιρείας, η οποία έχει ως στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, ενώ θα αναζητήσει στόχους στους τομείς Υγείας, προϊόντων γραφείου και ασφάλειας.