Σύντομα διεθνή

* Facebook: Την πιθανότητα να αναβάλει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο ως το 2012 εξέφρασε χθες η εταιρεία που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Με την αναβολή ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ο 26χρονος Μark Ζuckerberg, ελπίζει να κερδίσει χρόνο και ταυτόχρονα χρήστες και πωλήσεις. Το Facebook πιθανόν να ευνοηθεί από έναν ακόμη χρόνο ανάπτυξης, χωρίς την αυξημένη εποπτεία που συνεπάγεται μια χρηματιστηριακή εισαγωγή, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Facebook: Την πιθανότητα να αναβάλει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο ως το 2012 εξέφρασε χθες η εταιρεία που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Με την αναβολή ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ο 26χρονος Μark Ζuckerberg, ελπίζει να κερδίσει χρόνο και ταυτόχρονα χρήστες και πωλήσεις. Το Facebook πιθανόν να ευνοηθεί από έναν ακόμη χρόνο ανάπτυξης, χωρίς την αυξημένη εποπτεία που συνεπάγεται μια χρηματιστηριακή εισαγωγή, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία. * ΜetLife Ιnc: Τη διάθεση νέων μετοχών στο κοινό προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Αmerican Life Ιnsurance Company (ΑLΙCΟ) από την Αmerican Ιnternational Group ανακοίνωσε χθες ο ασφαλιστικός όμιλος. Η ΜetLife θα διαθέσει 75 εκατ. κοινές μετοχές στο κοινό. Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή στα 42,06 δολάρια, η εταιρεία αναμένεται να αντλήσει περίπου 3,15 δισ. δολάρια από τη διάθεση των νέων μετοχών. Τα καθαρά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν το τμήμα της εξαγοράς της ΑLΙCΟ σε μετρητά, συνολικού ύψος 6,8 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Βank of Αmerica – Μerrill Lynch, Credit Suisse, Deutsche Βank Securities, ΗSΒC, UΒS Ιnvestment Βank και Wells Fargo Securities. Η ΜetLife ανακοίνωσε παράλληλα ότι σχεδιάζει να διαθέσει ομόλογα κύριου χρέους (senior debt) ύψους 3 δισ. δολαρίων σε διαφορετικές σειρές και με διαφορετικές ημερομηνίες λήξης και επιτόκια. * ΝRG Εnergy: Πτώση κερδών και εσόδων παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία του κλάδου ενέργειας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη της ΝRG Εnergy υποχώρησαν στα 211 εκατ. δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή, από 433 εκατ. δολάρια, ή 1,56 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν στα 2,1 δισ. δολάρια από 2,2 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές του κλάδου τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 42 σεντς ανά μετοχή.

* Loews: Αύξηση κερδών παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο ο όμιλος συμμετοχών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 366 εκατ. δολάρια, ή 87 σεντς ανά μετοχή, έναντι 340 εκατ. δολαρίων, ή 78 σεντς ανά μετοχή, με τους αναλυτές να αναμένουν κέρδη 93 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα του ομίλου διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα στα 3,5 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η Loews μέσω θυγατρικών της δραστηριοποιείται στον κλάδο ασφάλισης κατοικιών, στην εξόρυξη αργού, στην παραγωγή και εμπορία φυσικού αερίου, καθώς και στους κλάδους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της διασκέδασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk