Σύντομα διεθνή

* Corn Ρroducts Ιnternational: Στην εξαγορά της επιχείρησης παραγωγής κόλλας Νational Starch του ολλανδικού ομίλου χημικών προϊόντων ΑkzoΝobel, προς 1,3 δισ. δολάρια, σε μετρητά, προχωρεί η αμερικανική εταιρεία. Με την εξαγορά ολοκληρώνεται η καθυστερημένη αποεπένδυση του βραχίονα, τον οποίον η ολλανδική εταιρεία είχε αποχαρακτηρίσει σε δευτερεύουσα επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ΑkzoΝobel είχε συναντήσει δυσκολίες στην πώληση της Νational Starch εξαιτίας της διεθνούς πιστωτικής κρίσης, αλλά οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι η πώληση θα εξασφαλίσει στην επιχείρηση πάνω από 1 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Corn Ρroducts Ιnternational: Στην εξαγορά της επιχείρησης παραγωγής κόλλας Νational Starch του ολλανδικού ομίλου χημικών προϊόντων ΑkzoΝobel, προς 1,3 δισ. δολάρια, σε μετρητά, προχωρεί η αμερικανική εταιρεία. Με την εξαγορά ολοκληρώνεται η καθυστερημένη αποεπένδυση του βραχίονα, τον οποίον η ολλανδική εταιρεία είχε αποχαρακτηρίσει σε δευτερεύουσα επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ΑkzoΝobel είχε συναντήσει δυσκολίες στην πώληση της Νational Starch εξαιτίας της διεθνούς πιστωτικής κρίσης, αλλά οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι η πώληση θα εξασφαλίσει στην επιχείρηση πάνω από 1 δισ. ευρώ. * Αdidas: Εσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από την κατηγορία ποδοσφαιρικών ειδών αναμένει η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική τα έσοδα από τη συγκεκριμένη κατηγορία θα είναι κατά 15% αυξημένα σε σχέση με το 2009 και κατά 25% σε σχέση με το 2006, χρονιά όπου πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Μουντιάλ. Το πρώτο τρίμηνο του 2010 τα ίδια έσοδα ήταν κατά 26% μεγαλύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 καθώς οι πωλήσεις ποδοσφαιρικών εμφανίσεων ξεπέρασαν τα 6,5 εκατ. τεμάχια.

* Ralcorp Ηoldings: Στην εξαγορά της Αmerican Ιtalian Ρasta έναντι 53 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά θα προχωρήσει η εταιρεία συμμετοχών, με τη συνολική αξία της συμφωνίας να ανέρχεται σε 1,2 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, το αντίτιμο συμπεριλαμβάνει premium 27%, ή 11,27 δολάρια, σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την Παρασκευή στα 41,73 δολάρια. Η Ralcorp Ηoldings συμφώνησε επίσης να εξαγοράσει τις εταιρείες τροφίμων Νorth Αmerican Βaking και J.Τ. Βakeries. Για το τρίτο τρίμηνο χρήσης η εταιρεία αναμένει κέρδη 1 δολάριο ανά μετοχή έναντι 1,29 δολαρίων των εκτιμήσεων αναλυτών.

* Vodafone Group Ρlc: Σε σταθερό αναβαθμίζει το outlook της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας η Fitch Ratings από αρνητικό προηγουμένως, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Vodafone στο “Α-” και τη βραχυπρόθεσμη στο “F2”. Η αναβάθμιση των προβλέψεων και η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων αντανακλά τις προσδοκίες για πιο σταθερή οργανική ανάπτυξη των εσόδων για το έτος χρήσης έως τον Μάρτιο του 2011, αλλά και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της εταιρείας για τη διαχείριση του κόστους και των κεφαλαίων κίνησης, αναφέρει μεταξύ άλλων ο οίκος. Παρά την επιβράδυνση στην ανάπτυξη των εσόδων από τις αναδυόμενες αγορές, οι ελεύθερες ταμειακές ροές από τις εργασίες της Vodafone στις αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται να βελτιωθούν, εκτιμά ο οίκος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk