«Τρέχει» με 9,8% ο δείκτης τιμών παραγωγού

Με τρελό ρυθμό 9,8% λόγω των αυξήσεων των τιμών των καυσίμων και των νέων φορολογιών τρέχει ο τιμάριθμος χονδρικής. Αύξηση 9,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2009, έναντι μείωσης 8,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 9,1% και στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 12,3%.

«Τρέχει»  με 9,8%  ο δείκτης τιμών  παραγωγού | tovima.gr

Με τρελό ρυθμό 9,8% λόγω των αυξήσεων των τιμών των καυσίμων και των νέων φορολογιών τρέχει ο τιμάριθμος χονδρικής.

Αύξηση 9,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2009, έναντι μείωσης 8,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 9,1% και στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 12,3%. Ο γενικός δείκτης τον Απρίλιο εφέτος σε σύγκριση με το δείκτη του Μαρτίου 2010 σημείωσε αύξηση 1,5%, έναντι αύξησης 0,4% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2009.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk