Εργο €490 εκατ. ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ

Την ανάληψη νέου ενεργειακού έργου, συνολικού προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου. Πρόκειται για την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 775 ΜW με καύσιμο φυσικό αέριο στην Τουρκία. Είναι το τρίτο ενεργειακό έργο που αναλαμβάνει η εταιρεία τον τελευταίο ενάμιση μήνα, μετά τη Μεγαλόπολη και τη Συρία, ενισχύοντας μόνο από αυτά τα τρία projects το ανεκτέλεστο υπόλοιπο κατά 1,5 εκατ. ευρώ, το συνολικό…

Εργο €490 εκατ. ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ | tovima.gr

Την ανάληψη νέου ενεργειακού έργου, συνολικού προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου. Πρόκειται για την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 775 ΜW με καύσιμο φυσικό αέριο στην Τουρκία. Είναι το τρίτο ενεργειακό έργο που αναλαμβάνει η εταιρεία τον τελευταίο ενάμιση μήνα, μετά τη Μεγαλόπολη και τη Συρία, ενισχύοντας μόνο από αυτά τα τρία projects το ανεκτέλεστο υπόλοιπο κατά 1,5 εκατ. ευρώ, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ. Από τα 2,3 δισ. ευρώ συμβόλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ αφορούν έργα υπογεγραμμένα στο εξωτερικό.

Το νέο έργο ανετέθη στη ΜΕΤΚΑ από την κοινοπραξία της γερμανικής RWΕ ΑG και της τουρκικής Τurcas Guney Εlektrik Uretim, θυγατρικής της Τurcas Ρetrol.

Το έργο αφορά τη μελέτη – προμήθεια- κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού παραγωγής ρεύματος με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 775 ΜW, πλησίον της περιοχής Ντενιζλί στην Τουρκία. Η νέα μονάδα θα βασίζεται σε τεχνολογία Siemens (SGΤ5-4000F gas turbine technology) και διάταξη δύο- δύο- ένα (δύο αεριοστρόβιλοι, δύο λέβητες και ένας ατμοστρόβιλος).

Το έργο θα εκτελεστεί σε φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και ενέργειες σχετικά με την αδειοδότηση, για να ακολουθήσει το στάδιο κατασκευής. Η έναρξη εμπορικής λειτουργίας της μονάδας έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2012.

Η κατ΄ αρχήν συμβατική αξία για τηΜΕΤΚΑ προσεγγίζει τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ ο πελάτης έχει το δικαίωμα ανάθεσης πρόσθετων εργασιών κατά την πρώτη φάση του έργου συνολικής αξίας περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk